Vismænd i opfordring til politikerne: Hjælpepakker bør udfases hurtigst muligt

Overvismand Carl-Johan Dalgaard. (PR-foto)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hjælpepakkerne skal udfases hurtigst muligt, lyder det fra de økonomiske vismænd.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

Som Danmark langsomt genåbner stadigt mere, bør politikerne udfase kompensationsordningerne – “hjælpepakkerne” – til de dele af erhvervslivet, der har været tvangslukket.

Og det bør ske hurtigst muligt.

Sådan lyder det fra Det Økonomiske Råds formandskab, også kaldet de økonomiske vismænd, i en ny rapport om produktiviteten i dansk økonomi.

Rådet, der anføres af overvismand Carl-Johan Dalgaard, økonomirprofessor ved Københavns Universitet, mener, at hjælpepakkerne ikke alene er med til at yde kompensation til tvangslukkede, nødstedte virksomheder, men at de også holder kunstigt liv i virksomheder, der ikke er levedygtige.

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv deler dog ikke denne bekymring, skriver Finans.dk.

– Vi deler ikke vismændenes bekymring om, at hjælpepakkerne kan have skabt en generel, måske ligefrem usund, forventning hos dansk erhvervsliv om, at staten træder til med hjælpepakker, hvis en tilsvarende situation opstår i fremtiden.

– Coronakrisen er en 100-års krise, som har udløst historiske restriktioner og indgreb. Det er i vores optik langt fra hensigtsmæssigt, at virksomhederne opbygger et beredskab, der gør dem i stand til at håndtere en krise så voldsom som coronakrisen. 

– Det ville være en overforsigtighed, der vil låse unødig kapital, der ellers ville kunne have været brugt fornuftigt til at udvikle og investere i nye forretningsmuligheder, siger Dansk Erhvervs cheføkonom Tore Stramer til Finans.dk.

Foreløbig gælder hjælpepakkerne frem til og med 30. juni, og en ekspertgruppe ser på, hvordan sammensætningen og udfasningen af hjælpepakkerne skal se ud fra 1. juli og frem.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

 

Fik du læst?

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.