Wammen afviser anklage om løftebrud: “Kritikken rammer helt ved siden af”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Overfor Indblik afviser finansminister Nicolai Wammen, at han har gjort sig skyldig i løftebrud.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

En udtalelse fra valgkampen i 2019 har nu ramt finansminister Nicolai Wammen (S) i nakken som en boomerang.

– 95 procent af danskerne vil ikke opleve en skattestigning, sagde han dengang og fortsatte: 

– Med Socialdemokratiets politik skal man være en bank, arve en virksomhed eller tjene rigtig mange penge på aktier for at opleve skattestigninger.

Alligevel bliver alle danskere ramt af et nyt loft på fradrag i selskabsskatten for høje lønninger over 7 millioner kroner.

Det fremgår af et svar til Folketinget, som Nicolai Wammen selv har givet.

På den baggrund kommer tænketanken Cepos’ cheføkonom Mads Lundby Hansen med en markant kritik og anklager endvidere finansministeren for løftebrud.

Læs mere om det her.

Wammen: “Kritikken rammer helt ved siden af”

– Umiddelbart er det kun 674 personer der har så høje lønninger, at de umiddelbart bliver ramt af forslaget (det viser en Cepos-beregning på Danmarks Statistiks personregistre, red.). Men nu viser Finansministeriets beregninger, at det er alle 3 millioner lønmodtagere, der betaler regningen.

– Forslaget slår en pæl igennem forestillingen om, at skattestigninger på erhvervslivet kun rammer de rige og virksomhederne. Socialdemokratiet foregøglede i valgkampen, at erhvervsskattestigninger kun rammer virksomhederne og de rige, siger Mads Lundby Hansen til Indblik.

Men den kritik er helt forfejlet, lyder det nu fra finansminister Nicolai Wammen i en skriftlig kommentar til Indblik.

– Mine udtalelser gik på personskatterne, og almindelige lønmodtagere får i sagens natur ikke en skattestigning af at lønninger over 7 millioner kroner ikke kan trækkes fra i selskabsskatten. 

– Vi gik i øvrigt til valg på at indføre et loft på fradragene for høje lønninger, så kritikken fra Cepos rammer helt ved siden af, lyder det Nicolai Wammen til Indblik.

Det nye fradragsloft gælder fra 2023 og skal være med til at sikre finansiering til regeringens nye ret til tidlig pension, også kendt som “Arne-pensionen”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?