Alex Vanopslagh:”Det vigtigste er, at vi får en blå statsminister”

Oven på et katastrofalt valgresultat i 2019 har Alex Vanopslagh genrejst Liberal Alliance. Partiet mærker begejstringen, men Vanopslagh har lagt en afdæmpet linje.
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

Det ligger ikke i kortene at Liberal Alliance skal indgå i en regering, men samarbejde med de øvrige blå partier om at trække Danmark i en liberal retning med lavere skattetryk, styrket retssikkerhed og mere frit valg for borgerne. Liberal Alliance vil sætte ambitionsniveauet højere, forklarer han til Indblik.dk, som har stillet ham seks spørgsmål.

– Alex Vanopslagh, hvorfor skal man stemme på Liberal Alliance frem for et af de andre borgerlige partier?

Man bør stemme på Liberal Alliance, da vi er det parti, som kæmper hårdest for, at danskerne kan beholde flere af deres egne penge. Vi står vagt om retssikkerheden og vi fører en klimapolitik baseret på fornuft og fakta.

– Er Liberal Alliance frækkere end de andre borgerlige partier?

Man kan i hvert fald sige, at vi i modsætning til visse af mine kollegaer fra de andre borgerlige partier ofte har et lidt højere ambitionsniveau, og at vi godt tør tage klar afstand fra den socialdemokratiske midte af dansk politik. Vi er et liberalt parti, og det står vi meget gerne ved – også i vores kampagner.

– Hvis I skal danne regering, hvilke steder tror du, at det bliver lettest at nå til enighed blandt blå regeringspartier?

Det ligger ikke i kortene, at vi Liberal Alliance skal indgå i regering. Men jeg tror, der er utroligt mange ting, vi kan samarbejde om i den borgerlige lejr. Eksempelvis vil vi gerne sikre mere frit valg for borgerne, vi vil gerne sænke skattetrykket, og vi vil gerne styrke retssikkerheden.

– Hvilket ministerium vil i givet fald du helst have?

Hvis jeg skulle indgå i en regering, ville jeg selvsagt helst være statsminister. Men det er faktisk ikke noget, jeg har gjort mig mange tanker om. For det er ikke vigtigt for Liberal Alliance lige nu. Det vigtigste er, at vi genrejser LA som parti, og at vi får en blå statsminister.

– Hvilke steder forudser du flest uenigheder med de øvrige borgerlige partier?

Der er lidt forskel på, hvilken retning vi hver især vil gå i udlændingepolitikken. I Liberal Alliance er vi jo ikke store tilhængere af eksempelvis smykkeloven og burkaforbuddet, mens nogle af mine borgerlige kollegaer gerne vil bevare dem. Så måske er udlændingepolitikken et godt bud.

– Kan du forestille dig en regering sammen med Lars Løkke og Moderaterne?

Lars Løkke har klart meldt ud, at han ikke kæmper for en ren blå regering, da han gerne vil have en regering hen over midten. Jeg kan ikke forestille mig, at Liberal Alliance vil støtte en regering med Socialdemokratiet. Så medmindre Lars Løkke kommer på bedre tanker, har jeg svært ved at se det ske.

[adning id="17957"]

Fik du læst?