Australien slår hårdt ned på coronademonstranter: Hundredvis anholdt, mens militæret rykker ind i storbyerne

Foto: David Gray/AFP/Ritzau Scanpix

Australien slår hårdt ned på demonstranter, der er kritiske overfor politikernes vidtgående coronahåndtering.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk

Forskellige storbyer i Australien forlængede for nyligt deres nedlukninger.

I denne forbindelse blev der samtidig skruet op for coronarestriktionerne, og dermed er bøden for at forlade sit hjem i modstrid med gældende ordrer fra myndighederne nu 5000 australske dollars, beretter Reuters.

Dette svarer til 23.000 danske kroner.

Den fortsatte nedlukning og de vidtgående restriktioner har ført til store demonstrationer flere steder i landet.

Forlængelsen af de australske nedlukninger kommer som følge af en stigning i smittetilfælde. 

Men på trods af de nye smittetilfælde har Australien, sammenlignet med andre lande fra den udviklede verden, et meget lavere antal coronatilfælde og coronadødsfald med hhv. lige over 38.000 smittetilfælde og lige under 1000 dødsfald med corona. 

Alligevel har de australske politikere forlænget de allerede langvarige lockdowns.

Indblik har tidligere skrevet om, hvordan Australiens hovedstad, Canberra, endda lukkede helt ned efter blot ét smittetilfælde.

Læs mere om det her.

Derudover har politikerne indført, at bryllupper og begravelser kun må afholdes om søndagen, samtidig med at australske skoler landet over fortsat skal være lukket helt ned.

Den forlængede australske nedlukning har, som sagt, ført til store protester overalt i Australien.

Over 250 mennesker er blevet arresteret af politiet indtil videre, og derudover er der også blevet uddelt hundredvis af bøder i forbindelse med protesterne, skriver The Daily Wire.

Dette har ført til, at de australske storbyers lokale regeringer har anmodet det australske forsvarsministerium om ekstra forsvarspersonnel.

Det ekstra forsvarspersonnel skal bl.a. hjælpe til med at slå ned mod demonstrantrationer, men derudover går anmodningen også på, at det ekstra forsvarspersonnel skal støtte politiets arbejde med at håndhæve de australske coronarestriktioner

Det er dog ikke en helt ny tendens, at der bliver tilsendt ekstra forsvarspersonnel for at håndhæve de vidtgående restriktioner. 

Mere end 500 militærfolk har tidligere hjulpet det lokale politi i Sydney med blandt andet at overvåge og håndhæve coronarestriktioner på hoteller og i lufthavne.

[adning id="17957"]

Fik du læst?