Brintdrevne lastbiler på vejene i Norge

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Brintdrevne lastbiler på vejene i Norge

Fragtfirmaet ASKO fremstiller selv brinten på egne solcelleanlæg.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
I Norge er verdens første flåde af brintdrevne lastbiler netop sendt ud på vejene. De ejes af fragtfirmaet ASKO, der har købt fire brint- og brændselscelledrevne lastbiler fra lastbilproducenten Scania.
Brinten produceres ved hjælp af energien fra solceller. ASKO har sit eget anlæg på 9000 kvadratmeter solceller og er selvforsynende med brændstof. Den ”grønne” brint tilføres en stabel brændselsceller i lastbilen, som omdanner brinten til elektricitet. En elmotor driver køretøjet. Brintlastbilen har en rækkevidde på 500 km på en tankfuld brint.
AKSO leverer dagligvarer til supermarkeder og har base i Trondheim. Virksomheden er meget ambitiøs, når det gælder om at nedsætte sit klimaaftryk. ASKO vil også brinte brint som brændstof til gaffeltrucks og firmaets øvrige biler.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”816″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3615″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”4326″][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.