Civiles ofre i Putins vanvid – rapport fra den virkelige verden

Indblik starter nu en regelmæssig dækning af krigsfronten i det sydøstlige Ukraine. Dækningen er blandt andet baseret på informationer fra tænketanken ISW i Washington og vores redaktion i Ukraine
Netop bombet skole i Kramatorsk
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

Ukraine har ikke haft tid til at komme sig følelsesmæssigt efter terrorangrebet den 14. juni i Vinnytsia, den centrale del af landet. Luftangrebet dræbte 26 mennesker, blandt dem 8-årige Kurulo, 7-årige Max og 4-årige Lisa. 54 personer er i kritisk tilstand, heriblandt den 8-årige Roman. Læger behandler nu mere end 50 mennesker, der blev såret under dette angreb.

“Desværre er vi i dag nødt til at behandle ekstremt kvæstede patienter. Vore specialister har allerede ydet assistance til over 5.000 civile ofre med de sværeste krigsskader man kan tænke sig. Også mange børn må have amputeret arme og ben og vi ser meget alvorlige forbrændinger – også skader fra landminer og granatsplinter«, opsummerer lægerne.

Den 18. juli traf russiske raketter Mykolaiv-regionen, Kharkiv-regionen og Chuguyev. Russere afsendte 4 raketter fra Sortehavsområdet ved Odessa. 3 raketter ramte militære mål.

I Dnipropetrovsk-regionen beskød russiske tropper boligkvartererne i byen Nikopol. Over 30 private huse, et lokalt hospital, et forretningscenter og en havn blev beskadiget. Vand- og gasledningerne i byen blev beskadiget.

Den 19. juli beskød russerne Kramatorsk, og 10 mennesker blev såret. 5 mennesker blev såret og 1 dræbt i Kharkiv-regionen. Raketter blev affyret om natten i Chuguyevsky-regionen. Landsbyen Tsvirkuny nær Kharkiv blev beskudt, og som et resultat brændte en medicinalfabrik ned.

I Sumy-regionen blev 3 personer såret af beskydning. 16 private huse i Bilopols by blev ødelagt. En massiv 19-timers beskydning blev udført af russerne i byen Nikopol, Dnipropetrovsk-regionen. Havnen. industrianlæg og beboelsesbygninger blev beskudt. Seks personer blev såret i Odessa, blandt dem en 5 måneder gammel baby.

Russere affyrede 7 raketter fra Sortehavet, der ramte en skole og civile huse. Den 20. juli blev et offentligt busstoppested nær markedet i Kyiv-distriktet i Kharkiv beskudt kl. 9:30, beskydningen blev udført fra “Hurricane” – raketsystemerne.

Borgmesteren i Kharkiv – Igor Terekhov – fortæller, at russerne beskød et af de tættest befolkede områder i byen. en 13-årig dreng blev dræbt. Indkøbscentret og moskeen blev beskadiget.

I byen Nikopol i Dnipropetrovsk-regionen døde 2 mennesker og 9 blev såret, heraf 4 børn. Russerne affyrer granater fra det besatte Zaporizhzhia atomkraftværk “Energodar”.

Den 21. juli rapporterede Pavlo Kyrylenko – leder af Donetsks militæradministration – at russiske tropper ødelagde skoler i Kramatorsk og Kostyantynivka og også beskød den industrielle del af Kramatorsk og den centrale del af Bakhmut.

Intet kan stoppe russerne…

Den 22. juli fortsatte de med at angribe, de dækkede tre distrikter med ild – Nikopolskyi, Sinelnykivskyi og Kryvorizkyi. Nikopol blev angrebet, og op til 100 granater blev affyret. 11 private huse blev beskadiget. Ødelagte gasledninger, vandledninger og Jernbanespor.

Den 149. dag af den ukrainske nations modstand mod den russiske militærinvasion er begyndt. I Kharkiv-retningen beskød fjenden områderne Mospanove, Ruski Tyshki, Dementiivka, Zolochiv, Stara Hnylytsia, Ridne, Rtishchivka, Pushkarne, Velyka Babka, Petrivka, Slatine og Lebyazhe.bosættelserne med artilleri.

I Donetsk-retningen er fjendens hovedindsats koncentreret i Kramatorsk- og Bakhmut-retningerne. Der udføres systematiske beskydninger af ukrainske troppers positioner langs kontaktlinjen for at forhindre overførsel af reserver til andre retninger. I retning af Kramatorsk var fjenden under beskydning fra kampvogne og raketartilleri i nærheden af Donetsk, Serebryanka, Verkhnyokamyansky, Spirn og Ivano-Daryivka.

For den almindelige befolkning i området, er det helvede på jorden. Krigen føres som russerne gjorde det i Syrien. Angreb mod civile medfører mange døde samt sårede og belaster derfor fjenden – her Ukraine – maksimalt…

 


På kortet ses et helt aktuelt billede af hvordan krigen udvikler sig, og det ser ikke ud til russerne har mistet momentum.

Oversigtskortet viser et helhedsbillede af, hvor stort et område af Ukraine Russerne har erobret, og som de antageligt vil annektere i september.
Russiske topembedsmænd og ministre oplyser, at man herefter vil fortsætte specialoperationen.
[adning id="17957"]

Fik du læst?