Coronavacciner medfører en forøget stigning i hjertetilfælde blandt unge mænd, fremlægger afdeling for sundhed i Florida – Twitter blokerer omtalen

Florida advarer unge mænd mod at blive vaccineret mod corona - coronaskeptikere har længe sagt det, beretter konservativ politiker.
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

I fredags annoncerede lederen af Floridas afdeling for sundhed, Dr. Joseph A. Ladapo, en ny vaccinevejledning for coronavacciner i delstaten.

Den nye vejledning meddelte, at Florida nu frarådede – samt advarede – unge mænd i alderen 18 til 39 år at blive vaccineret mod corona.

En skelsættende udmelding set i lyset af tidligere udmeldinger omhandlende vaccinernes sikkerhed. Coronavacciner medfører til forøget stigning i hjertetilfælde blandt unge mænd i alderen 18 til 39 år.

Delstatens nye vejledning er blevet udarbejdet på baggrund af resultaterne af en analyse udført af Floridas afdeling for sundhed.

Her havde delstaten udført en selvkontrolleret case-serie, som er en teknik, der oprindeligt er udviklet til at evaluere vaccinesikkerhed.

Analysen havde herefter produceret nogle urovækkende resultater.

Det blev nemlig konkluderet, at coronavacciner – helt specifikt Covid-19 mRNA vacciner – medfører til en forøget stigning i hjertetilfælde blandt de førnævnte unge mænd. Her drejer det sig helt præcist om øget risiko for hjertehindeinfektion og lignende hjertesygdomme.

Twitter blokerede annonceringen midlertidigt

Den nye vaccinevejledning blev, som sagt, udstedt i fredags i form af en pressemeddelelse af Floridas afdeling for sundhed.

Derudover annoncerede lederen af Floridas afdeling for sundhed, førnævnte Ladapo, dog også vejledningen på Twitter – men her blev Ladapos tweet blokeret, beretter Politico.

Blokeringen af tweetet blev med en label retfærdiggjort som værende grundet, at Ladapos tweet indeholdt misinformation. Tweetet blev dog senere igen offentliggjort af Twitter søndag aften.

Hertil har techgiganten endnu ikke været ude og kommentere yderligere på baggrunden for censuren.

Rasmus Jarlov: Coronaskeptikere har længe sagt det.

De nye opsigtsvækkende resultater fra analysen er heller ikke gået ubemærket hen i Danmark.

Den konservative politiker Rasmus Jarlov delte ud af sine tanker i et tweet, hvor han skrev:

– Coronaskeptikere har længe sagt det, og jeg erfarede det også. Nu er der tilsyneladende statistisk belæg for det.

Om de nye konklusioner, vedrørende de potentielle farer ved coronavaccinerne, vil medføre ændringerne i den danske strategi for coronavacciner, vides ikke.

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside under fanene ”Vaccination mod covid-19”, står der for eksempel stadig, at ”Yngre personer kan dog også have gavn (red: af vaccinen)”, hvilket er stik modsat de nye resultater fra Florida.

[adning id="17957"]

Fik du læst?