Danske Bank sænker grænse for negative renter markant

Danske Bank vil kræve betaling for opsparinger over 100.000
Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters

Danske Bank sænker grænsen for, hvor mange penge man kan have stående på sin konto i banken uden at skulle betale for det.

Fra 1. juli vil man skulle betale en negativ rente på 0,6 procent om året af beløb over 100.000 kroner. Tidligere var grænsen 250.000 kroner. Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

Hvis man for eksempel har 200.000 kroner stående, vil man for fremtiden skulle betale 600 kroner årligt til Danske Bank.

Med ændringen følger Danske Bank i hælene på de øvrige store banker i Danmark som Nordea, Jyske Bank og Sydbank, som alle har sat en lignende grænse.

Danske Banks begrundelse er, at renterne generelt set er negative, hvilket betyder, at det koster penge for banken at have kundernes opsparinger stående.

– Vi har igennem lang tid oplevet et meget usædvanligt renteniveau, og der er ikke udsigt til, at det ændrer sig, siger Mark Wraa-Hansen, direktør for Danske Banks privatkunder i Danmark, i pressemeddelelsen.

– Vi har samtidig set et markant stigende indlånsoverskud, som i det nuværende rentemiljø er en stor udgift for banken.

– Som virksomhed er det selvsagt ikke holdbart i længden, og derfor sænker vi grænsen for, hvornår man skal betale negative renter af sit indestående, siger han.

Grænsen på 100.000 kroner vil være gældende, hvis man Danske Bank som sin primære bank – altså at ens NemKonto er i banken.

Alternativt vil man skulle betale en negativ rente på hele sit indestående i banken.

Danske Bank har desuden besluttet at sætte prisen op for virksomheder, der har penge stående i banken.

Den negative rente bliver ændret fra minus 0,60 til minus 0,75-1,00.

Danske Bank oplyser, at de mindre erhvervskunder vil betale en negativ rente på 0,75, mens de øvrige virksomheder må punge ud med en betaling på 1,00 procent.

/ritzau/

[adning id="17957"]

Fik du læst?