Direkte fra krigshelvede

Hvor længe vil verdens ledere se passive til, mens slyngelstaten Rusland smadrer et suverænt land fuldstændigt og bevist går efter civile mål? Vi har fået den her beretning direkte fra Ukraine i nat.
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

Good evening Indblik,

I’m sorry for reaching you so late but my heart is broken because of russian attacks in Dnipro tonight.

 

Lørdag den 14. januar angreb russerne Dnipro, og som et resultat af denne frygtelige handling blev en væsentlig del af den store boligblok ødelagt. Mindst 64 mennesker blev såret, og et af byens distrikter er helt uden elektricitet.

Ifølge de seneste opdateringer fra Ukraines statslige beredskab kl. 21:50 er 37 mennesker (inklusive 6 børn) blevet reddet. 9 mennesker blev dræbt (inklusive 1 barn), 64 personer blev såret (inklusive 14 børn).

Beskadigede, ødelagte og andre dele af boligblokken bliver gennemgået for at finde ud af, om det er forsvarligt for familier at blive der. Psykologer fra Statens Beredskab arbejder uafbrudt på stedet. Krisehjælp bliver ydet til 32 personer, som er bragt til 2 varmestationer.

Mere end 100 redningsfolk sorterer murbrokkerne og leder efter folk under den ødelagte del af boligblokken.

Læger, hundetrænere og kommunale tjenester arbejder.

Beboere i Dnipro bringer termokander med varm te og tæpper til stedet for det russiske terrorangreb og hjælper med at rydde op.

Via telefonen oplyste talsmanden for luftvåbnet om missilet, som russerne ramte Dnipro med: “Missilet, der blev affyret mod højhuset i Dnipro, er et Kh-22 missil affyret fra et Tu-22M3 langtrækkende bombefly. Missilet med et sprænghoved på 950 kilo – kaldet en ”hangarskibsdræber” og  kan udstyres med et nukleart sprænghoved”, forklarede flyvevåbnets talsmand Yuriy Ignat.

Bed for de uskyldige mennesker – støt Ukraine.

Khrystyna Bidnyk

Journalist

 

[adning id="17957"]

Fik du læst?