DSV i handel til 26 milliarder: Opkøber mellemøstlig virksomhed

DSV opkøber Kuwait-virksomhed i handel til 26 milliarder
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Den danske transport- og logistikkoncern DSV overtager virksomheden Global Integrated Logistics (GIL) fra Kuwait i en handel til en værdi af 26 milliarder kroner.

Det oplyser DSV tirsdag i en meddelelse.

DSV køber Global Integrated Logistics af virksomheden Agility, og der er tale om en handel, hvor man betaler med DSV-aktier og altså ikke har penge på bordet.

Med opkøbet overtager DSV 17.000 ansatte, der slutter sig til de 56.000, der i dag er ansat hos DSV.

Den kombinerede virksomhed vil få en en årlig omsætning på 142 milliarder kroner og blive verdens tredjestørste transport- og logistikkoncern efter schweiziske Kuehne + Nagel og tyske DHL på de to øverste pladser.

Administrerende direktør Jens Bjørn Andersen ser opkøbet som et godt match.

– Kombinationen af vores respektive globale netværk vil gøre det muligt for os at tilbyde vores kunder endnu bedre services.

– GIL’s stærke markedsposition i Mellemøsten, Asien og Stillehavsområdet er et godt supplement til DSV’s netværk og vil understøtte vores langsigtede ambitioner om værdiskabelse, siger han i en kommentar.

Handlen forventes at være afsluttet i tredje kvartal 2021. Opkøbet er det seneste i en lang række, som DSV har foretaget gennem årene.

Det seneste var i 2019, hvor schweiziske Panalpina blev købt for 37 milliarder kroner, og i 2015 købte DSV amerikanske UTI Worldwide for ni milliarder kroner.

DSV startede i 1976 som en sammenslutning af ti vognmænd, men er siden altså blevet en af verdens største koncerner i sin branche.

DSV er målt på omsætning Danmarks tredjestørste virksomhed efter A.P. Møller-Mærsk og Novo Nordisk.

/ritzau/

[adning id="17957"]

Fik du læst?