DSV i handel til 26 milliarder: Opkøber mellemøstlig virksomhed

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Den danske transport- og logistikkoncern DSV overtager virksomheden Global Integrated Logistics (GIL) fra Kuwait i en handel til en værdi af 26 milliarder kroner.

Det oplyser DSV tirsdag i en meddelelse.

DSV køber Global Integrated Logistics af virksomheden Agility, og der er tale om en handel, hvor man betaler med DSV-aktier og altså ikke har penge på bordet.

Med opkøbet overtager DSV 17.000 ansatte, der slutter sig til de 56.000, der i dag er ansat hos DSV.

Den kombinerede virksomhed vil få en en årlig omsætning på 142 milliarder kroner og blive verdens tredjestørste transport- og logistikkoncern efter schweiziske Kuehne + Nagel og tyske DHL på de to øverste pladser.

Administrerende direktør Jens Bjørn Andersen ser opkøbet som et godt match.

– Kombinationen af vores respektive globale netværk vil gøre det muligt for os at tilbyde vores kunder endnu bedre services.

– GIL’s stærke markedsposition i Mellemøsten, Asien og Stillehavsområdet er et godt supplement til DSV’s netværk og vil understøtte vores langsigtede ambitioner om værdiskabelse, siger han i en kommentar.

Handlen forventes at være afsluttet i tredje kvartal 2021. Opkøbet er det seneste i en lang række, som DSV har foretaget gennem årene.

Det seneste var i 2019, hvor schweiziske Panalpina blev købt for 37 milliarder kroner, og i 2015 købte DSV amerikanske UTI Worldwide for ni milliarder kroner.

DSV startede i 1976 som en sammenslutning af ti vognmænd, men er siden altså blevet en af verdens største koncerner i sin branche.

DSV er målt på omsætning Danmarks tredjestørste virksomhed efter A.P. Møller-Mærsk og Novo Nordisk.

/ritzau/

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.