Er en stemme på Løkke og Moderaterne en stemme på Mette som statsminister?

Selvom Løkke har slået fast, at ”Moderaterne ikke peger på ’nogen’ men på ’noget’”, så peger dette noget alligevel på nogen; nemlig Mette Frederiksen som statsminister…
Hør artikel

Lars Løkke Rasmussen har med sit politiske projekt Moderaterne bidraget til, at årets valg bliver en vaskeægte gyser.

En masse faktorer er fortsat uvisse, og det tegner sig til, at vi højst sandsynligt ikke får svar på, hvilke partier der kommer til at indgå i regeringen på selve valgaftenen.

På trods af de løse ender kan enkelte punkter stadig fastslås på nuværende tidspunkt.

Ét af dem er, at en stemme på Løkke og Moderaterne er en stemme på Mette Frederiksen som fortsat statsminister.

Løkkes usynlige mellemregninger

Løkke og Moderaterne fremlagde for to dage siden, at de ønsker et samarbejde på tværs af midten, men skrev hertil:

– Det er rent spin at oversætte den ambition til, at en stemme på Moderaterne er en stemme på en bestemt statsminister.

Dette forslag blev dog taget glædeligt imod af Mette og Socialdemokraterne, beretter Altinget , for det nuværende regeringsparti kan nemlig godt tyde på, hvilket facit Løkkes regnestykke fører hen imod.

Der skal jo være en statsminister, og på trods af Moderaternes overraskende 8,8 procent i den seneste Voxmeter -måling, så står Socialdemokratiet i selvsamme måling til hele 25,7 procent.

En markant forskel i procentandel, og hvilket er blot 0,2 procentpoint under Socialdemokratiets endelige valgresultat i 2019 på 25,9 procent – et resultat der dengang betød, at statsministerposten tilfaldt Socialdemokratiet og Mette Frederiksen.

Mette bliver facit når regnskabets time kommer

I sidste ende kan Løkke ikke klare sig med vage forklaringer, og skal på et tidspunkt, når regnskabets time kommer, beslutte hvad Moderaternes mange potentielle mandater skal bruges til.

Og her må Løkke og Moderaternes mange mandater også havne et sted.

Selvom Løkke fint danser rundt om det svævende facit, så ved Mette, som sagt, godt, hvad det betyder.

For til Altinget udtalte den nuværende statsminister, at hun trods så positivt på Løkkes udmelding, og selvfølgelig ikke kunne se sig selv i en regering med Moderaterne, hvor hun ikke var statsminister.

Selvom Løkke har slået fast, at ”Moderaterne ikke peger på ’nogen’ men på ’noget’”, så peger dette noget alligevel på nogen.

Og det er nemlig dét, som er et realistisk facit; en forlængelse af Mette Frederiksen på statsministerposten.

Enten det, eller at Socialdemokratiet går udenom Moderaterne, der således kommer til at stå helt udenfor indflydelse. Hvis Alternativet kommer

[adning id="17957"]

Fik du læst?