Indblik mener: Denne dom afslører en uhyggelig sandhed om dagens Danmark

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]En dom på to års fængsel til en Men In Black-demonstrant afslører en uhyggelig sandhed om dagens Danmark: der er det sidste års tid sket et foruroligende skred mod totalitære tilstande, skriver chefredaktør Claes Theilgaard i denne leder.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 
Scenerne til demonstrationen på Rådhuspladsen den 9. januar i år var foruroligende nok i sig selv.
Maskerede mænd og kvinder fra Men In Black-bevægelsen, aggressive taler, romerlys og tungt bevæbnet politi fyldte pladsen i det centrale København. 
Det endte desværre også galt, og hele 16 politibetjente kom til skade under de optøjer, som fandt sted mellem politiet og demonstranterne. Dertil kommer flere tilskadekomne civile og demonstranter.
Siden har anklagere særligt placeret ansvaret for aftenens voldsomme uroligheder på én kvindes skuldre: Nanna Skov Høpfner, også kendt under tilnavnet “Nanna Fri”.
I en meget omdiskuteret tale opfordrede Nanna demonstranterne til at “smadre byen på en ikke-voldelig måde”. Derudover gik hun efterfølgende forrest i demonstrationen og kom flere gange med tilråb i en megafon.
På den baggrund er hun nu i Københavns Byret blevet fundet skyldig i at have opfordret eller opildnet andre til vold eller optøjer. 
Straffen lyder på to års ubetinget fængsel.
Dommen er allerede blevet anket, og jeg skal ikke gøre mig til dommer i sagen. 
Men jeg er nødt til at anfægte det meget bekymrende faktum, at dommen mod Nanna Skov Høpfner er blevet dobbelt så hård, som den normalt ville have været.
Hvor hun ville have fået maksimalt et års fængsel, får hun nu to. Og anklageren sigtede endda efter tre års fængsel.
Nanna Skov Høpfner kunne have gjort det samme ved en demonstration imod racisme, imod byggeri på Amager Fælled eller alverdens andre ting og være sluppet fra det uden straf eller med halv straf af, hvad hun nu er blevet idømt.
Men fordi hun demonstrerede imod regeringens coronahåndtering, skal hun idømmes dobbeltstraf.
Det skyldes, at retten tog paragraf 81 d i straffeloven i brug. 
Denne paragraf blev indført sidste år og betyder, at lovovertrædelser, der “har baggrund i eller sammenhæng med” coronavirusepidemien straffes dobbelt så hård som “normale” lovovertrædelser.
Paragraffen blev indført af et bredt flertal, men mange politikere har siden dommen været forfærdede over, at den kunne tages i brug mod demonstranter.
Det er næsten tragikomisk, at politikerne på den måde kan stemme for totalitær lovgivning, for derefter at være overraskede og forfærdede over, at den bliver taget i brug.
Paragraf 81 d og dommen mod Nanna Skov Høpfner afslører den uhyggelige sandhed, at der det sidste års tid er sket et foruroligende skred mod totalitære tilstande i Danmark.
Coronavirus har fået politikerne til at gå så meget i panik, at de først kastede proportionerne ud af vinduet og lukkede landet ned. 
Nu har de i ren og skær panik også glemt, at vores retsstat er bygget på, at de samme forbrydelser straffes ens, uanset, hvem der begår dem.
I en retsstat er alle lige for loven. Sådan er det desværre ikke i dagens Danmark.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?