Indblik mener: Det er på tide, at Mette Frederiksen mister kontrollen

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Det er ikke tid til “fuldstændig epidemikontrol”. Det er tid til, at befolkningen genvinder kontrollen, skriver chefredaktør Claes Theilgaard.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net

Mandag kunne de mindste elever endelig komme tilbage i skole. Men hvad så med de ældre elever?
 
De må vente, til vi har “fuldstændig epidemikontrol”, lød det fra statsminister Mette Frederiksen, da hun aflagde en folkeskole et populistisk visit.
 
Denne udmelding har skabt forvirring hos befolkning, medier og politikere hele dagen. Som sædvanlig udviste Mette Frederiksen en særligt veludviklet evne til at gå i flyverskjul, når tingene går galt, og kritikken hagler ned.
 
Til sidst kom hun dog med en lille skriftlig kommentar om, at der “intet nyt” var i udmeldingen.
 
Måske havde hun lyttet til tidligere direktør for Statens Serum Institut, Nils Strandberg Pedersen, der kaldte Mette Frederiksens ønske om “fuldstændig epidemikontrol” for umuligt.
 
Uanset hvad, er en “fuldstændig epidemikontrol” heller ikke noget, vi bør ønske os. En sådan kan nemlig ikke opnås i et frit samfund.
 
Den kan ikke engang opnås i et nedlukket land med et halvtotalitært styre med Mette Frederiksen i spidsen, som det, vi har levet under i snart et år.
 
Resultatet efter et år er blot, at vi har lagt store dele af Danmark – læs: alt, der ikke hører ind under den offentlige sektor – i ruiner i et mislykket forsøg på at kontrollere virussen.
 
Derfor bør det nu stå klart, at nedlukninger hverken er særligt effektive eller særligt holdbare.
 
Det er ikke tid til, at Mette Frederiksen kæmper sig frem mod sin “fuldstændige epidemikontrol”, men at vi i stedet vrister magten ud af hænderne på hende.
 
Hvis statsministeren ikke har kunnet opnå kontrol over coronavirus efter et år med så voldsomme magtmidler, som dem hun har haft til rådighed, er det måske slet ikke muligt. I hvert fald bør det stå klart, at det ikke er prisen værd.
 
Det er tid til, at Mette Frederiksen mister kontrollen, og at befolkningen genvinder den.
 
I et helt år har den socialdemokratiske partiformand kontrolleret snart sagt hvert eneste aspekt af vores liv. Det er ikke for meget forlangt, hvis vi nu kræver kontrollen tilbage.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?