Indblik mener: Mette Frederiksen er en løgner

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ingen grund til at pakke det ind: Mette Frederiksen løj for os alle, da hun påstod at hun lukkede Danmark ned på “myndighedernes anbefaling” i marts sidste år.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
En sand bombe har ramt dansk politik. Eller rettere sagt: en sand bombe har ramt Mette Frederiksen. 
Ekspertrapporten “Håndteringen af covid-19 i foråret 2020” er i dag blevet offentliggjort, og i den kommer en uvildig ekspertgruppe med en udredning af den socialdemokratiske regerings ageren i tiden op til, under og omkring nedlukningen i marts sidste år.
Rapporten indeholder en sønderrivende kritik af Mette Frederiksen. Kritikken er faktisk så voldsom, at det kan synes svært at se, hvordan befolkningen – og hendes politiske kolleger – nogensinde skal kunne have tillid til Mette Frederiksen igen.
Blandt andet afslører rapporten, at ingen myndigheder anbefalede den vidtgående nedlukning i marts sidste år. Mette Frederiksen har ellers utallige gange påstået det modsatte: at Danmark blev lukket ned på “myndighedernes anbefaling”. 
Men det var altså en lodret løgn, må vi nu se i øjnene. Der er ingen grund til at danse om den varme grød, som mange medier og politikere ellers gør: Mette Frederiksen er en løgner.
Endvidere fremgår det af rapporten, at direktøren for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm er blevet tvunget til at deltage i pressemøder, og at han flere gange var uenig i de udmeldinger, som Mette Frederiksen og andre kom med. 
Rapportens forfattere vurderer, at Brostrøm blev tvunget til at stille op, så regeringen kunne bruge ham – som var han blot en statist i et socialdemokratisk teaterstykke – til at legitimere regeringens coronahåndtering og kaste et fagkyndigt skær over udmeldingerne på pressemøderne.
Det er bekymrende, at vi i Danmark har en siddende statsminister, der så skamløst lyver om grundlaget for den største og mest indgribende politiske beslutning i nyere dansk historie. At hun samtidig misbruger sine embedsmænd som led i et politisk spil, gør blot ondt værre.
Det bør nu stå klart for alle, at Mette Frederiksen ikke er til at stole på. Enhver dansker må kigge sig selv i spejlet og spørge, om de virkelig ønsker at have en løgner på statsministerposten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?