Indblik mener: Mette Frederiksen er en løgner

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ingen grund til at pakke det ind: Mette Frederiksen løj for os alle, da hun påstod at hun lukkede Danmark ned på “myndighedernes anbefaling” i marts sidste år.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
En sand bombe har ramt dansk politik. Eller rettere sagt: en sand bombe har ramt Mette Frederiksen. 
Ekspertrapporten “Håndteringen af covid-19 i foråret 2020” er i dag blevet offentliggjort, og i den kommer en uvildig ekspertgruppe med en udredning af den socialdemokratiske regerings ageren i tiden op til, under og omkring nedlukningen i marts sidste år.
Rapporten indeholder en sønderrivende kritik af Mette Frederiksen. Kritikken er faktisk så voldsom, at det kan synes svært at se, hvordan befolkningen – og hendes politiske kolleger – nogensinde skal kunne have tillid til Mette Frederiksen igen.
Blandt andet afslører rapporten, at ingen myndigheder anbefalede den vidtgående nedlukning i marts sidste år. Mette Frederiksen har ellers utallige gange påstået det modsatte: at Danmark blev lukket ned på “myndighedernes anbefaling”. 
Men det var altså en lodret løgn, må vi nu se i øjnene. Der er ingen grund til at danse om den varme grød, som mange medier og politikere ellers gør: Mette Frederiksen er en løgner.
Endvidere fremgår det af rapporten, at direktøren for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm er blevet tvunget til at deltage i pressemøder, og at han flere gange var uenig i de udmeldinger, som Mette Frederiksen og andre kom med. 
Rapportens forfattere vurderer, at Brostrøm blev tvunget til at stille op, så regeringen kunne bruge ham – som var han blot en statist i et socialdemokratisk teaterstykke – til at legitimere regeringens coronahåndtering og kaste et fagkyndigt skær over udmeldingerne på pressemøderne.
Det er bekymrende, at vi i Danmark har en siddende statsminister, der så skamløst lyver om grundlaget for den største og mest indgribende politiske beslutning i nyere dansk historie. At hun samtidig misbruger sine embedsmænd som led i et politisk spil, gør blot ondt værre.
Det bør nu stå klart for alle, at Mette Frederiksen ikke er til at stole på. Enhver dansker må kigge sig selv i spejlet og spørge, om de virkelig ønsker at have en løgner på statsministerposten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?