Israel genoptager krigen mod terrorbevægelsen Hamas

Her hovedpunkterne i tænketanken ISW`s opdatering 1. december. Punkterne giver et billede af, hvor konflikten bevæger sig hen.
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

Medlemmer af det israelske politiske samfund har i de seneste dage udtrykt bekymring over, at Irans såkaldte “modstandsakse” har opbygget evnen til at angribe Israel fra Vestbredden og Libanon ud over Gaza-striben.

Disse bekymringer er i overensstemmelse med iranske lederes hensigt om, at true Israel og dets befolkning fra flere forskellige retninger samtidigt – og derved drive borgere væk fra at bo i Israel.

Israel og Hamas forlængede den humanitære pauseaftale med en ekstra dag, hvilket betød, at pausen var sat til at udløbe den 1. december.

Israel og Hamas gennemførte den syvende udveksling af gidsler i Gaza-striben mod israelsk-holdte palæstinensiske og arabisk-israelske fanger den 30. november i overensstemmelse med den humanitære pauseaftale.

Israelske embedsmænd understreger deres fortsatte engagement i at ødelægge Hamas og dets øjeblikkelige militære beredskab. Hamas signalerer også vilje til yderligere kampe.

Palæstinensiske krigere udførte ni angreb rettet mod israelske styrker på Vestbredden. Hamas gennemførte også et terrorangreb rettet mod israelske civile i Jerusalem.

Medlemmer af den iranske modstandsaksen truer med at genoptage deres regionale angreb på amerikanske og israelske mål, hvis Israel genoptager militære operationer i Gaza-striben efter den humanitære pause slutter.

En eksplosion fandt sted ved et Houthi-militæranlæg i Sanaa, Yemen. Houthierne har taget ansvaret for adskillige angreb på Israel og israelsk ejede tankskibe i Det Røde Hav under hele Israel-Hamas-krigen.

[adning id="17957"]

Fik du læst?