Rapport fra Ukraine: Russerne er mindre aktive på slagmarken, og satser på at ødelægge Ukraines infrastruktur.

Der er intet nyt i den måde russerne fører krig på. De har gjort det i Georgien, Tjetjenien, Syrien og nu i Ukraine. Ødelægger infrastrukturen og efterlader en ørken efter hæmningsløse missilangreb rettet mod civile installationer og civile.
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

Det er helt klart, hvordan krigen i Ukraine har påvirket landets infrastruktur og økonomi som helhed. Nu er det et land med totale ødelæggelser i alle regioner. Ruslands energiterrorisme fortsætter. Den 31. oktober, under en luftangrebssirene, angreb de 10 regioner i Ukraine med missiler og droner. Især Bukovyna. Beskydningen med ​​raketterne blev registreret der for første gang siden invasionen i fuld skala. 8 civile blev alvorligt såret.

Kritisk infrastruktur var og er målene. 18 installationer blev ramt og beskadiget, og som et resultat blev hundredvis af lokale anlæg i syv regioner i Ukraine afskåret. I Kirovohrad-regionen har russerne også angrebet energiforsyningsanlæg.

Specialister arbejder på stederne med at udbedre konsekvenserne af ødelæggelserne. Der har været strømafbrydelser og vandforsyningsafbrydelser i nogle byer i Kirovohrad- og Poltava-regionerne. Som et resultat af træfningerne gik elektriciteten i Zaporizhzhia midlertidigt ud, vandforsyningen forsvandt, sporvogne og trolleybusser stoppede, og trafiklys blev slukket. Det lykkedes energiselskaberne at genoprettede forsyningen fuldt ud på få timer. Specialisterne arbejder, hvor blackouts fortsætter. Der var blev også bombet mål i Dnipropetrovsk-regionen, hvor aggressorerne affyrede en drone mod kritisk infrastruktur. Flere eksplosioner fandt derefter sted i Dnipro og Pavlograd.  Antiluftskyts skød 9 missiler ned, men næsten 35 huse samt el-ledninger blev beskadiget i byen. I Vinnytsia blev en raket skudt ned af luftsikkerhedsstyrker og fragmenter er faldet ned i omliggende landsbyer. I Khmelnytskyi-regionen faldt fragmenter af en nedskudt raket ned i en beboelsesblok.

Russerne har affyret 5 raketter mod Kharkiv – elforbindelsen og vandforsyningen er afbrudt. De har angrebet det regionale center i Chuguyevsky-distriktet. En 51-årig mand blev skadet af S-300 missiler afsendt fra Belgorod (i den russiske føderation), og 2 kritiske infrastrukturanlæg blev beskadiget.

Som følge af den målrettede ødelæggelse af energistrukturen, donerede den tjekkiske regering 20 millioner kroner til køb af dieselbrændstof, som vil blive sendt til Kharkiv- og Dnipropetrovsk-regionerne for at sikre driften af ​​nød-elsorsyningen.

Angreb med raketter blev mandag den 31. oktober registreret i 20 bosættelser.

Kyiv-regionen var uden elektricitet, vandforsyning og opvarmning – på grund af raketangreb-  i hele regionen, Dette medførte også en nødstrømafbrydelse. 80 % af Kyivs forbrugere, det vil sige 850.000 lejligheder, var uden elektricitet.

Apoteker, supermarkeder og tankstationer kan ikke fungere i områder uden elektricitet. Betalinger for tjenesteydelser og varer kan kun betales kontant. Mobil kommunikation har fungeret med afbrydelser men internettet har slet ikke fungeret.

I stedet for sporvogne og trolleybusser blev der indsat normale busser. Trods strømafbrydelsen kørte metroen som normalt. Vand blev opsamlet fra gadegrøfter. Planlagte strømafbrydelser er blevet livets norm for hele landet. Men der er altid nødstop. Alle disse angreb har også gjort hele banksystemet værre, så man ikke kan få sine penge.

Mørklægningen påvirkede jernbanerne – ingen strøm til togene. På grund af dette er diesellokomotiver sat ind for at sikre den offentlige trafik over hele landet.

Russiske missiler flyver gennem Moldovas territorium, det må de bare acceptere.

Mere end 50 Khas-101 missiler blev affyret fra TU-95 og TU-160 affyringsramper. Disse er placeret i den nordlige del af Det Kaspiske Hav og fra Volga-Don-regionen – dette er Rostov-regionen i det russiske Føderation.  Steder hvor Ukraine ikke må skyde mod på grund af aftaler med USA.

Hvert Khas-101 missil koster 13 millioner dollars, angrebet, der fandt sted mandag, kostede Rusland mere end en halv milliard dollars. Ud af 50 affyrede missiler skød Ukraines antiluftskyts 44 missiler ned. Det var antiluftskyts modtaget fra partnerlandene, der gjorde det muligt at opnå næsten 90 % effektivitet under angrebene.

Det er svært at få en dagligdag til at fungere i Ukraine for tiden…

Dagens nyt fra den amerikanske tænketank ISW:

  • Planlagte iranske forsendelser af droner og ballistiske missiler til Rusland vil sandsynligvis yderligere styrke russisk afhængighed af Iran og iransk fremstillede våbensystemer.
  • Det russiske ministerium startede sin halvårlige efterårsværnepligtscyklus.
  • Russiske kilder hævder, at ukrainske styrker fortsætter med at udføre modoffensive operationer i retning af Svatove og Kreminna.
  • Russiske styrker fortætter defensive forberedelser, mens ukrainske styrker udførte modoffensive operationer i Kherson provinsen.
  • Russiske styrker fortsatte med at udføre offensive operationer omkring Bakhmut og omkring Donetsk City.
  • Russiske styrker fortsætter med at styrke den russiske kontrol over Zaporizhzhia-atomkraftværket. Russiske militærstrukturer udvider angiveligt kapaciteten.
  • Russiske besættelsesmyndigheder fortsætter med at stille betingelser for langsigtet og permanent flytning af indbyggere fra østbredden af ​​Dnipro-floden i Kherson provinsen.
[adning id="17957"]

Fik du læst?