Regeringen vil have vaccineproduktion på dansk jord – samarbejder med stor erhvervsfond

Regeringen drøfter vaccineproduktion med Novo Nordisk Fonden
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Den danske regering er i dialog med Novo Nordisk Fonden om produktion af vaccine på dansk grund.
Det oplyser Erhvervsministeriet i en mail til Berlingske.
Novo Nordisk Fonden bekræfter over for Berlingske, at der er “drøftelser med regeringen om mulighederne for at etablere en vaccineproduktion i Danmark”.
Novo Nordisk Fonden er landets største erhvervsfond og råder over en formue på over 400 milliarder kroner.
Fonden har tidligere afvist, det vil give mening med statslig vaccineproduktion i Danmark, men åbner nu for, at det kan ske i samarbejde med det private erhvervsliv.
– Vi kan bekræfte, at vi har drøftelser med regeringen om mulighederne for at etablere en vaccineproduktion i Danmark. Vi kan ikke uddybe det yderligere for nuværende, siger Steffen Lüders, der er Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden til Berlingske.
Statsministeren har på sociale medier forrige weekend skrevet, at regeringen har “oprettet et offentligt-privat partnerskab med vores danske life science-sektor for at afsøge muligheder for at etablere produktionskapacitet herhjemme”.
Erhvervsministeriet oplyser nu i en mail til Berlingske, at regeringen blandt andet har drøftelser med Novo Nordisk Fonden.
– Vi har i den seneste tid haft drøftelser med life science-branchen for at få input til, hvilke forhold der skal belyses, så der er et godt grundlag for beslutninger om vaccineproduktion i Danmark. Jeg kan sige, at der i den forbindelse blandt andet er en dialog med Novo Nordisk Fonden, udtaler erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en mail til Berlingske.
Han fortæller desuden til avisen, at regeringen i denne uge har et møde med erhvervsorganisationerne på life science-området for at få deres input til, hvordan Danmark kan få bedre adgang til vacciner.
/ritzau/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?