Regeringen vil have vaccineproduktion på dansk jord – samarbejder med stor erhvervsfond

Regeringen drøfter vaccineproduktion med Novo Nordisk Fonden
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Den danske regering er i dialog med Novo Nordisk Fonden om produktion af vaccine på dansk grund.
Det oplyser Erhvervsministeriet i en mail til Berlingske.
Novo Nordisk Fonden bekræfter over for Berlingske, at der er “drøftelser med regeringen om mulighederne for at etablere en vaccineproduktion i Danmark”.
Novo Nordisk Fonden er landets største erhvervsfond og råder over en formue på over 400 milliarder kroner.
Fonden har tidligere afvist, det vil give mening med statslig vaccineproduktion i Danmark, men åbner nu for, at det kan ske i samarbejde med det private erhvervsliv.
– Vi kan bekræfte, at vi har drøftelser med regeringen om mulighederne for at etablere en vaccineproduktion i Danmark. Vi kan ikke uddybe det yderligere for nuværende, siger Steffen Lüders, der er Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden til Berlingske.
Statsministeren har på sociale medier forrige weekend skrevet, at regeringen har “oprettet et offentligt-privat partnerskab med vores danske life science-sektor for at afsøge muligheder for at etablere produktionskapacitet herhjemme”.
Erhvervsministeriet oplyser nu i en mail til Berlingske, at regeringen blandt andet har drøftelser med Novo Nordisk Fonden.
– Vi har i den seneste tid haft drøftelser med life science-branchen for at få input til, hvilke forhold der skal belyses, så der er et godt grundlag for beslutninger om vaccineproduktion i Danmark. Jeg kan sige, at der i den forbindelse blandt andet er en dialog med Novo Nordisk Fonden, udtaler erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en mail til Berlingske.
Han fortæller desuden til avisen, at regeringen i denne uge har et møde med erhvervsorganisationerne på life science-området for at få deres input til, hvordan Danmark kan få bedre adgang til vacciner.
/ritzau/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?