Restaurant lukker i protest mod coronapas: Vil ikke “agere politi”

Foto fra restaurant Det Gamle Pakhus' hjemmeside.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]“Vi mener ikke, at det er vores opgave at sortere vores medmennesker”, lyder det fra restauranten.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

Tirsdag kan bl.a. frisører genåbne igen i de fleste kommuner.

De har ellers – ligesom store dele af det øvrige danske erhvervsliv – været tvangslukkede i et forsøg på at inddæmme smitten med coronavirus.

Dog er det et krav, at man viser coronapas i døren på vej ind til f.eks. frisøren. Ellers kommer man ikke ind, medmindre man af helbredsmæssige årsager er fritaget for test eller vaccine.

Coronapasset er centralt i den politiske aftale om den langsomme genåbning af Danmark.

Det betyder, at coronapas også bliver et krav, når restauranter og caféer den 21. april ifølge genåbningsplanen får lov at servere mad og drikke udendørs.

Restaurant lukker i protest mod coronapas

Kravet om coronapas er for meget for restaurant Det Gamle Pakhus i Nysted på Lolland.

Derfor har de valgt i protest mod coronapasset foreløbigt at lukke restauranten og udskyde deres genåbning.

I et Facebook-opslag, der har modtaget mange tusinde reaktioner, skriver restauranten bl.a., at de ikke vil “agere politi og kontrollere for coronapas”.

– Vi mener ikke, at det er vores opgave at sortere vores medmennesker. Og vi mener heller ikke, at vi er uddannede til at håndtere de konflikter, der naturligt vil opstå, når vi tvinges til at afvise gæster.

– Så vi har valgt at lukke, skriver restaurant Det Gamle Pakhus.[/vc_column_text][vc_column_text]

Tak for en forrygende påske, og tak for de mange rigtig søde tilbagemeldinger vi har fået.

Kl. 13. søndag blev den…

Slået op af Det Gamle PakhusSøndag den 4. april 2021

[/vc_column_text][vc_column_text]“Det kommer aldrig til at fungere”

I et indlæg på restaurantens hjemmeside uddyber ejerkredsen bag restaurant Det Gamle Pakhus sin beslutning om at lukke. 

Her skriver de bl.a., at de på forhånd havde købt ind til at opgradere deres udeservering, men at de nu ser sig tvunget til at afskedige personale.

– Det giver god mening med coronapas ved f.eks. rejser til andre lande, men vi har meget svært ved at forstå den dybere mening med coronapas i restauranter, og slet ikke udendørs.

– Regeringens beregninger viser, at de fleste coronasmittede bliver smittet i deres eget hjem, og at folk i restauranter er mindre udsatte for smitte, end folk i skoler, indkøbscentre og ved udendørs sport eller til sportsbegivenheder, skriver ejerkredsen bag Det Gamle Pakhus.

Ejerne skriver endvidere, at regeringen burde have anlagt en anden strategi ift. landets restauranter. 

Den nuværende løsning, hvor restaurantejere og ansatte skal agere politi og risikerer bøder på 12.000 kroner, hvis de f.eks. ikke opdager en gæst uden coronapas, “kommer aldrig til at fungere”, skriver de.

– Vi kan kun håbe på, at regeringen besinder sig, og at vi kan skaffe personale til sommer, når det sker. Vi følger udviklingen løbende, og vi åbner så snart det er muligt. Vi overholder altid alle regler, men vi er indstillet på at gå helt til grænsen for det tilladte.

– Ellers lyder det til, at vi får en meget lang sommerferie i et eller andet land, hvor restriktionerne ikke er så store. Og vi skal nok huske coronapasset, når vi skal ud at flyve.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?