Størst i Skandinavien: Tryg gennemfører opkøb til 60 milliarder

Tryg gennemfører gigaopkøb og bliver størst i Skandinavien

Tryg har tirsdag gennemført opkøbet af det britiske forsikringsselskab RSA Insurance Group, som købes sammen med canadiske Intact i en af de største virksomhedshandler i Danmark til dato.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra Tryg.

Den samlede pris for RSA løber op i mere end 60 milliarder kroner. Handlen blev annonceret sidste år. Tryg har skullet betale 37 milliarder kroner.

Tryg bliver med opkøbet det største forsikringsselskab i Skandinavien med 5,3 millioner kunder og 6000 ansatte.

Handlen er skruet sådan sammen, at Tryg overtager RSA’s aktiviteter i Sverige og Norge – henholdsvis forsikringsselskaberne Trygg-Hansa og Codan.

Intact får RSA’s forretning i Canada, Storbritannien og resten af verden.

På det danske marked er der lavet en lidt speciel konstruktion, hvor Intact og Tryg vil dele ejerskabet af Codan, men Intact står for selve driften af selskabet.

Den valgte model hænger sammen med, at Tryg og Codan er henholdsvis nummer et og tre på det danske forsikringsmarked, og derfor ville konkurrencemyndighederne næppe have accepteret, at Tryg alene havde overtaget Codan.

Det har været en omfattende proces at få myndighedernes accept af handlen.

Tryg har skullet indhente i alt 16 godkendelser fra myndigheder i 11 lande.

Landene er Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Canada, Brasilien, Bahrain, Irland, Luxembourg, Isle of Man og Guernsey.

Det er eksempelvis finanstilsyn og konkurrencemyndigheder i de forskellige lande, der har skullet nikke ja til handlen.

/ritzau/

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?