Studie: Myter om e-cigaretter koster liv

Foto: TBEC Review

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Rygere burde skifte til e-cigaretter. 
Så klar er konklusionen fra Public Health England, den engelske offentlige sundhedsmyndighed, efter offentliggørelsen af en ny rapport.
– Tusinder kunne have kvittet cigaretterne, hvis det ikke havde været for ubegrundet frygt for sikkerheden omkring e-cigaretter, udtaler professor John Newton, som er director of health improvement hos Public Health England.
– Selvom det ikke er risikofrit, har der længe været evidens for, at vaping (e-cigaretrygning, red.) er langt mindre skadeligt end rygning, tilføjer han.
Ny rapport: Vaping er mindre skadeligt end rygning
Konklusionen kommer i kølvandet på en ny rapport fra King’s College, et af verdens førende universiteter. 
– Produkter, der anvender nikotindampe, er en effektiv måde at stoppe rygning, udtaler Ann McNeill, som er professor i tobaksafhængighed ved King’s College og hovedforfatter på rapporten. 
– Det er bekymrende, at rygere – især dem fra udsatte grupper – på ukorrekt vis og i stigende omfang tror, at vapring er lige så skadelig som rygning. Det er ikke sandt, og det betyder, at færre rygere prøver vaping.
E-cigaretter er populære som rygestopmiddel
Den nye rapport fra King’s College viser, at produkter, der anvender nikotindampe, f.eks. e-cigaretter, var den mest populære metode som engelske rygere anvendte til at stoppe i 2020. 
Hele 27,7 procent anvendte e-cigaretter og lignende produkter til at stoppe med at ryge. I 2017 stoppede over 50.000 rygere ved hjælp af et vaping product.
Imidlertid tror 38 procent af rygerne fejlagtigt, at vaping er lige så skadelig som rygning, og 15 procent tror, at vaping er mere skadeligt. 
Det er er ude af trit med ekspertviden fra Storbritannien og USA, som konkluderer, at vaping er betragteligt mindre skadeligt end rygning.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?