Svensk iværksætterfirma vil levere strøm fra atomkraft til danskerne

Tesla-opladerstation. (Foto: Jakob Härter/Flickr)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Det svenske iværksætterfirma Kärnfull er kommet til Danmark med en ambition om at levere strøm 100% fra kernekraft.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Kärnfull Energi, verdens første elselskab med 100% kernekraft ekspanderer nu til Danmark. 
Efter at have set stærk organisk vækst på det svenske marked, indtræder elselskabet på den internationale scene med sigte på at påbegynde levering af svensk kernekraft til danske husstande i foråret 2021.
Kärnfull ser en voksende bekymring blandt danskerne, over at Danmarks elproduktion er mere klimaskadelig end f.eks. den atomdrevne svenske produktion. 
Derfor vil de give elkunderne mulighed for at stemme med pengepungen og sende et signal om at klimaomstillingen kræver ren og stabil energi fra kernekraft.
– Kernekraften er populær i Sverige, men inden Kärnfull kom til fandtes ingen nem måde hvorpå svenskerne aktivt kunne vælge den energikilde som verdens forskere ser som en klima-nøgle, lyder det fra Christian Sjölander, Kärnfull Energis medgrundlægger.
– Gennem at åbne i Danmark kan vi tydeligere løfte kernekraftens stigende popularitet i Norden. Det er en glæde og ære for os, at udvikle et nyt marked, med samme passion og entusiasme som i Sverige.
Kärnfull indgår et strategisk samarbejde med den danske forening Atomkraft Ja Tak og henter foreningens formand Theis Palm ind som country manager hos Kärnfull i Danmark.
– Foreningen ser frem til at hjælpe Kärnfull med at få en god start her i Danmark, da den er bekendt med en stor bevægelse af rationelle miljøvenner, som vil elske at deres el produceres med 100 % ren atomenergi, frem for vejrenergi og fossiler. Tidligere har atomvennerne følt sig magtesløse i klimakampen, men det ændrer sig nu, siger Theis Palm, medgrundlægger af Foreningen Atomkraft Ja Tak og tiltrædende Country Manager.
Virksomhedens danske hjemmeside åbnede dørene i dag, og det er allerede nu muligt at skrive sig op.
Kärnfull sætter en fast sum til side til forskning for hver solgte kilowatt-time. Denne forskningsstøtte tildeles med hjælp fra et internationalt rådgiverpanel.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?