”Tag vaccinen eller jeg arresterer dig og indsprøjter den i din røv!”: Filippinernes præsident truer befolkningen

Foto: Prachatai/Flickr

”Hvis du ikke bliver vaccineret, vil jeg sørge for, at du bliver arresteret, og jeg vil indsprøjte vaccinen i din røv”, lyder truslen fra præsident Rodrigo Duterte.

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk

Filippinernes præsident Rodrigo Duterte udtrykte mandag aften på offentligt tv hans forargelse over for de filippinere, der fravælger at blive vaccineret mod Covid-19.

Det beretter Daily Mail.

Han truede med at arrestere vaccinenægterne og gav udtryk for, at han ved magt ville indsprøjte vaccinen i folk imod deres vilje. Konkret sagde han:

– Hvis du ikke bliver vaccineret, vil jeg sørge for, at du bliver arresteret, og jeg vil indsprøjte vaccinen i din røv.

For at kunne identificere vaccinenægterne vil han beordre landsbyledere til at udarbejde lister, hvor ulydige borgere skal registreres.

Duterte bad ligeledes de ulydige borgere om at forlade landet, hvis de ikke ville samarbejde.

– Hvis du ikke går med til at tage vaccinen, så forlad Filippinerne. Tag til Indien eller noget hvis du vil, eller til Amerika, udbrød han.

Det tyder dog på, at der udelukkende er tale om tomme trusler.

Hans egne sundhedsembedsmænd har nemlig insisteret på, at det er frivilligt om filippinerne vælger at tage coronavaccinen eller ej.

Og dagen efter Duterte kom med truslen, erkendte den filippinske justitsminister Menardo Guevarra, at der ikke er nogen filippinsk lov, der kriminaliserer fravælgelse af coronavaccinen.

Derudover har menneskerettighedsadvokat Edre Olalia meddelt befolkningen, at præsident Duterte ikke er i sin gode ret til at beordre folk arresteret, hvis de ingen forbrydelse har begået.

[adning id="17957"]

Fik du læst?