Ukraine har brug for angrebsvåben

62% af alle russiske missil-angreb har været rettet mod civile
Hør artikel

Øjebliksbillede fra Donbass-regionen:

Frontlinje-situationen er fortsat meget vanskelig i Donbass.

Donbass er det populære navn på dele af Donetsk- og Luhansk-regionerne, der tilsammen danner rammerne for et af de mest udviklede industri- og energikomplekser i Ukraine, med betydelige reserver af mineralressourcer. Området har også de højeste urbaniseringsrater i Ukraine – Bakhmut, Soledar, Maryinka, Kreminna.

Der er ikke efterladt noget uberørt sted i disse områder efter lang tids beskydning, alt er beskadiget af missiler og ild. Besætterne ødelagde blandt andet Bakhmut – den russiske hær forvandlede byen til brændte ruiner. I nærheden af Bakhmut er der dele af fronten, hvor afstanden fra skyttegrav til skyttegrav er 50 meter. Granat- og riffelkampe finder sted hver dag, en rigtig skyttegravskrig med 50-100 mm våben. Besættelsesmagten fortsætter med at angribe fredelige byer og dræbe civile.

Ved frokosttid sidste fredag – da lærerene holdt forelæsninger for mange studerende – sendte det russiske militær raketter til området og ramte studentercampus samt Donetsk National University of Economics and Trade. Det vides ikke, hvad eleverne havde gjort mod de russiske myndigheder… Russernes handlinger bekræfter endnu en gang, at grusomhed og kynisme ikke kender nogen grænser. Der blev også registreret raketter, der direkte ramte shopping-pavillonerne på Central Market og 10 beboelsesbygninger på forskellige adresser.

Antallet af brande i byen var kritisk den aften. Brandvæsenet begyndte at modtage rapporter om talrige ødelæggelser og brande. Gasrør og personbiler i brand på Shkilny Boulevard på grund af eksplosionerne. Ikke alle steder lykkedes det brandvæsenet at slukke ilden og redde folk. Private huse brændte ned til grunden og mindst tre personer blev brændt levende, de kunne ikke reddes ud, men det lykkedes brandmændene at slukke ilden, hvilket forhindrede ilden i at brede sig til nabohusene.

Hver eneste fredelige ukrainers liv er blevet til overlevelse hver dag. De skal overleve luftangreb, overleve uden vandforsyning, overleve uden centralvarme i stærk kulde, og overleve uden elektricitet. Over 50 % af Ukraines kritiske el-infrastruktur er beskadiget i betydeligt omfang af russiske missilangreb, noget af det er fuldstændig ødelagt.

Oleksandr Kubrakov – vicepremierminister for genopbygningen af Ukraine – fortæller, at der er oprettet fire prioriterede grupper til at modtage elektricitet under disse forhold. Ifølge Ukraines premierminister Denys Shmyhal vil ukrainere hele vinteren måtte leve under forhold med begrænset elforbrug.

Første prioritet er kritisk infrastruktur, især vand, varmeforsyning og hospitalsfaciliteter.

Anden prioritet er det militær-industrielle kompleks, der arbejder for forsvaret af landet. Princippet om “alt for fronten” forbliver absolut uændret.

Tredje prioritet er de virksomheder, der fremstiller kritiske varer og produkter, såsom bagerier og mejerier.

Fjerde prioritet er boligsektoren. Først derefter bliver der leveret strøm til andre faciliteter.

Formand for bestyrelsen for Ukrenergo Volodymyr Kudrytskyi bemærker, at genopretningen af så betydelige skader kræver tid:”noget vil tage dage, andet måneder, og nogle steder skal faciliteter genopbygges.”

Fra den 10. oktober påførte Rusland regelmæssigt, med et interval på en til to uger, missilangreb på Ukraines energi-infrastruktur. Og det fortsætter.

Ukraine har brug for tilladelse fra USA til at angribe de steder hvor missilerne afsendes fra. Inklusiv russiske bombeflys baser. I modsat fald vinder Putin!

UNICEF advarer: Næsten syv millioner børn i Ukraine er i farezonen denne vinter – uden elektricitet, varme og vand.

[adning id="17957"]

Fik du læst?