Vaccinetvang: Her tager de din løn og lukker din telefon, hvis du ikke lader dig vaccinere

Foto: Akhtar Soomro/Reuters/Ritzau Scanpix

Den pakistanske regering møder kritik for helt åbenlyst at bruge tvang for at få deres borgere til at lade sig vaccinere.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk

Lader du dig ikke vaccinere som borger i Danmark, er konsekvenserne ”kun”, at du risikerer at kunne deltage helt i det danske samfund, på grund af de restriktioner, som et manglende coronapas medfører.

Og selvom den indirekte danske vaccinetvang møder kritik fra Etisk Råd, så er situationen i Pakistan noget værre.

Hvis du som offentligt ansat i Pakistan ikke har ladet dig vaccinere inden den 1. juli, vil du ikke få udbetalt din løn.

Det har den pakistanske regering bestemt, skriver Politiken.

Derudover har den pakistanske delstat Punjab besluttet at blokere ikke-vaccinerede pakistaneres SIM-kort, så de ikke kan benytte deres telefoner, beretter den pakistanske avis, The Express Tribune.

Punjabs sundhedsminister, Yasmin Rashid, har dog ikke tænkt sig at stoppe dér.

Ifølge The Express Tribune overvejer ministeren at indføre restriktioner, der medfører, at ikke-vaccinerede pakistanere bliver nægtet adgang til indkøbscentre, offentlige parker og restauranter.

Det er især blokeringen af mobiltelefoner, der har mødt kritik, da man ikke uden sin telefon kan tilmelde sig det pakistanske vaccineprogram.

Pakistans åbenlyse vaccinetvang møder kritik fra den juridiske direktør for Indiens Software Freedom Law Center, Prasanth Sugathan.

Han udtaler til den mellemøstlige avis The National:

– Dette er et regressivt skridt, da det påvirker borgernes ret til ytringsfrihed. Hvad der burde blive fokuseret på, er at øge bevidstheden om vaccinationer uden at anvende tvang.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?