Velkommen til fremtiden

Er du gravid eller tænker på at blive det? Så læs her og opdag den bedste gave, du kan give dit nyfødte barn

FORSKNING: Med en beskeden investering kan man sikre sine børns stamceller, der i fremtiden kan fungere som reparationsceller og erstatte beskadigede eller manglende celler og væv. Sandsynligvis den bedste dåbsgave, man kan give sit barn…

STAMCELLER

Det er efterhånden en del år siden, jeg første gang hørte ordet. Det vakte umiddelbart ingen interesse.
Jeg læste lidt, hørte lidt, så lidt tv. Mange talte om stamceller. For mig var det noget fjernt – noget, der måske, engang i fremtiden, kunne vække min interesse.
Men jeg bemærkede i det mindste, hvordan forskere og forretningsfolk udtalte sig meget positivt. Her var noget godt at investere i, her var noget godt for vores sundhed. Stamceller er fremtiden, lød det.
Så gik der længere tid, hvor jeg ikke beskæftigede mig med emnet.
Jeg er heldigvis sund og rask, har stort set aldrig været på hospitalet til behandling for alvorlige sygdomme.
Lidt knæproblemer på grund af fodbold, en smule hudkræft, der for længst er væk.
Men så stødte der diabetes til, ikke ualmindeligt for en mand, der har levet godt det meste af livet.
Og så blev historien om stamcellerne straks mere interessante…
En eftermiddag var der en god ven, der over en kop kaffe fortalte mig om helt nye studier fra Københavns Universitet, der viste, at stamceller kan blive en meget vigtig del af behandling af diabetes. Og så blev emnet lige pludselig meget interessant…
Sådan er det jo. Stamceller blev vedkommende for mig – og burde være det for alle nye forældre.

Dr. Mathias Svahn – førende i stamcelleforskning…

DIT BARNS FREMTID

Flere og flere forskere fortæller nu, at de er overbeviste om, at behandling med stamceller vil fremover få stor betydning for behandling af mange sygdomme og aldersbetingede lidelser.
Og nu er der mulighed for at erhverve sin egen families stamceller – til fremtidig behandling af sygdomme. Stamceller er ganske enkelt en af de bedste investeringer, du kan foretage for dit barns helbred og fremtid.
For i fremtiden kan stamceller antagelig anvendes som reparationsceller, der kan erstatte celler og væv. Det kan hjælpe patienter med diabetes eller mennesker, der lider af Parkinsons syge. Stamcellerne kan nedfryses og bruges som alternativ til knoglemarvstransplantation.  De kan være med til at kroppen kurerer sig selv.
Stamceller findes i knoglemarv og fedtvæv, men de unge mere fleksible stamceller i kroppen findes i navlestrengsblod og navlestrengsvæv hos en nyfødt. Disse stamceller er mere potente, og deres fleksibilitet gør, at der ved navlestrengsstamceller ikke kræves 100 pct. match.
Der er dermed større chance for at kunne bruge slægtninges stamceller, når der er tale om navlestrengsstamceller fremfor knoglemarvsstamceller. En anden åbenlys fordel er, at der ikke kræves indgreb ved høstning fra navlestrengen , da dette er et restprodukt, der opsamles, når navlestrengen er klippet over.
Navlestrengsstamceller blev opdaget i 1960’erne og deres potentiale i regenerativ medicin blev hurtigt anerkendt.
Stamceller anvendes i dag som standardbehandling til mere end 80 sygdomme.
I tillæg til disse sygdomme forskes der grundigt og ekspansivt i en række nye behandlingsmetoder med forventning om at kunne anvende navlestrengsblod og navlestrengsvæv i fremtiden.

Cellaviva er blevet den største og mest erfarne private stamcellevirksomhed i Skandinavien og holder til i Karolinska Universitetssygehus – et af Europas største universitetshospitaler med et fornemt, internationalt ry.

CANCER, DIABETES – OG CELLAVIVA

Førende forskere på stamcelleområdet oplever lovende resultater, når der tales om behandlingsmuligheder for sygdomme og lidelser som leukæmi, diabetes, leddegigt, hjernesygdomme, demens, Alzheimers sygdom, slagtilfælde, hjerneskader efter ulykker eller cancer, hjertekar-sygdomme, hjerteanfald, sklerose, autisme, høretab, HIV, skrumpelever.
En opsamling af et barns stamceller ved fødslen er en mulighed for at sikre familiens helt egen biologi under lås og slå –  og denne mulighed er kun til stede én gang i livet.
Der forskes nu i stamceller over hele verden og blandt de absolut førende er den svenske stamcellevirksomhed, Cellaviva.
Cellaviva er blevet den største og mest erfarne private stamcellevirksomhed i Skandinavien.
Virksomheden er den eneste private stamcellebank, der er godkendt af de svenske sundhedsmyndigheder.

Professor, overlæge Edvard Smith, Karolinska UniversitetsSjukhuset – med i komiteen, der uddeler Nobels-prisen i medicin

HISTORIEN OM CELLAVIVA

Historien er som mange andre, når et menneske vil skabe noget stort: Man må gøre det selv…
Historien begynder i 2006, da den svenske, PhD-studerende Mathias Svahn ventede barn med sin kone. Parret ønskede at få opsamlet og opbevaret stamceller ved fødslen.
På daværende tidspunkt var den eneste mulighed dog at opsamle stamcellerne selv: Straks efter fødslen skyndte Mathias sig derfor til laboratoriet og brugte de næste otte timer til at klargøre blodet til nedfrysning.
I 2014 grundlagde han stamcellevirksomheden Cellaviva sammen med bl.a. professor i molekylær genetik og overlæge ved Karolinska Universitetsjukhuset, Edvard Smith. Han sidder bl.a. i den komité, der uddeler Nobels pris i medicin og har publiceret mere end 400 videnskabelige artikler.
Den medicinske virksomhed holder i dag til i Karolinska Instituttet Science Park i Stockholm, mens den danske afdeling holder til i København. Her er tilknyttet en række danske jordmødre, der alle er eksperter i opsamling af stamceller.
Heriblandt jordemoder Susanne Krogh, der har arbejdet som jordemoder siden 1985 og har været med til at udbrede viden om stamceller de sidste 15 år.
Til daglig ledes Cellavivas danske afdeling af jordemødrene Henritte Madsen og Mianne Christensen, der giver Cellaviva følgende skudsmål med på vejen: ”Cellaviva er for mig indbegrebet af etik, nærhed, kvalitet og professionalisme.
 Cellavivas mission er at hjælpe forældre til at få opsamlet og opbevaret stamceller fra deres nyfødte barn. Til barnets og familiens fremtidige, medicinske brug.

Jordemoder Susanne Krogh – vagthavende jordemoder i 35 år og har udbredt viden om stamceller de sidste 15 år.

SÅDAN GØR MAN

Når du har bestilt din opsamling af stamceller, bliver du kontaktet af Henriette, Mianne eller en af de andre dygtige Cellaviva-jordmødre. Her får du at vide, hvornår du kan forvente at modtage din Cellavivabox, og hvordan du skal forholde dig.
Herefter fremsendes din Cellavivabox,  der indeholder alt udstyret til opsamling af dit barns stamceller. Når fødslen går i gang, kontakter du/I Cellavivas hotline, der naturligvis er åben hele døgnet, tager boxen med til fødestedet og fortæller fødejordemoderen, at der skal opsamles stamceller fra dit barns navlesnor. Herefter ankommer din Cellaviva-jordemoder til fødestedet, hvor hun opsamler stamcellerne og klarer alt, hvad der skal klares, får prøverne transporteret til laboratoriet og ordner alt papirarbejde, så du og din familie kan koncentrere jer om fødslen og den lille ny. Opsamlingen tager kun få minutter, er helt smertefri og sikker for både mor og barn.
Herefter opbevares stamcellerne i kryotanke i familiens eget kryorør i 20 år. Perioden kan forlænges efter 20 år for et mindre beløb.
For at alle kan sikre sig denne investering i familiens fremtid er der mulighed for at betale i rater. Der er f.eks. en pakke med opbevaring af både væv og blod til en samlet pris af kr. 32.000. Den kan afdrages med kr. 999,- i 36 måneder. Som en ekstra garanti fremsendes ikke faktura før Cellaviva efter tre til fem måneders laboratoriearbejde har sikret sig, at stamcellerne er levedygtige i fremtiden.

Læs mere på Cellaviva.dk.

[adning id="17957"]

Fik du læst?