Verdenskendt podcaster kritiserer vaccinepas: ”Historieløst og ét skridt nærmere diktatur”

Foto: Screenshot fra YouTube

”Og folk siger, at det er for at beskytte mennesker… Nej, det er det ikke!”

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk

Sådan lød det, da den amerikanske standupkomiker, tv-vært, sportskommentator og podcaster, Joe Rogan, i sidste uge udtrykte sin forargelse overfor vaccinepasset på hans podcast ”The Joe Rogan Experience”, som ofte regnes for at være den mest lyttede podcast på verdensplan.

Rogan startede med at kritisere udtalelser fra CNN-journalisten John Lemon, som på åbent TV rasede mod folk, der fravælger coronavaccinen og samtidig opfordrede til, at der bliver indført ”regler”, der vil tvinge folk til at lade sig vaccinere.

Bl.a. sagde Lemon følgende:

– Vi skal begynde at sige til folk: ”Hvis du ikke bliver vaccineret, kan du ikke komme ind på dette kontor … du kan ikke komme ind i dette motionscenter … du kan ikke komme videre til dette fly”.

Adspurgt til hvordan folk mon kan have synspunkter som disse, svarede Joe Rogan:

– Fordi de folk er dumme! Disse mennesker forstår ikke historien. De forstår ikke menneskeheden eller menneskets natur.

Herefter gav det Rogan anledning til at dele nogle principielle tanker omkring, hvorfor han mener, at vaccinepasset vil være et brud på den frihed, som han anser som værende fundamentet for, at USA er blevet et succesfuldt land:

– De forstår ikke historien om hvert enkelt land, der nogensinde har eksisteret bortset fra USA. Indtil 1776 blev hvert f*cking land, der nogensinde har eksisteret drevet af diktatorer. Alle sammen!

–  Vi var det første land til at have folkevalgte. Det var det første eksperiment i selvstyre, som rent faktisk har fungeret. Og det skabte den største supermagt, verden nogensinde har kendt. Det skabte den største kulturelle maskine og den største maskine af kunst, kreativitet og innovation.

– Og hvordan skete det? Det skete gennem frihed! For når man giver folk frihed, lader man folk gøre præcis, hvad f*ck de gerne vil gøre, og så finder de faktisk måder, hvorpå de kan lykkedes, vokse og trives.

– Men så snart man fortæller folk, du skal gøre dette, eller du kan ikke gøre dette, du skal lytte til mig ”…” så bevæger man sig et skridt nærmere et diktatur.

– Og dét er hvad, der f*cking sker lige nu. Det er, hvad der vil ske med vaccinepasset. Det er hvad der vil ske, hvis de lukker grænserne. Du kan ikke komme ind i New York City, medmindre dine papirer er i orden. ”…” du kan ikke komme på et fly, medmindre du gør, hvad der bliver sagt.

– Og folk siger, at det er for at beskytte mennesker… Nej, det er det ikke!, afsluttede Joe Rogan.

”The Joe Rogan Experience” blev I år 2019 erklæret den bedst indtjenende podcast i verden, og den regnes for at have omkring 11 millioner lyttere i gennemsnit per afsnit.

Se et udklip fra podcastafsnittet her. Klippet er delt af Donald Trump Jr. og er blevet set flere millioner gange.

[adning id="17957"]

Fik du læst?