Virksomhed med lægespecialister tilbyder gratis telemedicin til KOL- og astmapatienter

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Virksomhed med lægespecialister tilbyder gratis telemedicin til KOL- og astmapatienter

Epital Health vil stille sit gennemprøvede telemedicinkoncept til rådighed for to store patientgrupper, som er i livsfare, hvis de rammes af coronavirussen. Det tilbydes på nonprofitbasis.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Sundhedsfaglig direktør i virksomheden Epital Health, speciallæge, ph.d. i lungemedicin Klaus Phanareth er i færd med at kontakte politiske partier, patientforeninger og myndigheder for at tilbyde sin hjælp til at redde to store patientgrupper gennem coronakrisen, nemlig KOL- og astmapatienter. Begge patientgrupper er i livsfare, hvis de rammes af virussen.
Epital Health er specialist i at behandle KOL- og astmapatienter ved hjælp af telemedicin. Klaus Phanareth har beskæftiget sig med at udvikle telemedicinske løsninger de sidste 20 år og har gennemført store forsøg med telemedicin flere steder i både ind- og udland.
”Vi hos Epital Health har en telemedicinsk løsning til KOL- og astmapatienter som er
gennemafprøvet og i drift, og som vi gerne vil stille til rådighed på en “non-profit” basis til det danske sundhedsvæsen,” skriver Klaus Phanareth i sin henvendelse.
Epital Healths telemedicinske løsning virker på den måde, at den enkelte patient får leveret måleudstyr i sit eget hjem til at tage blodtryk, temperatur, puls, og iltindhold i blodet samt et apparat til at måle lungekapaciteten med. Alle data overføres automatisk til patientens tablet, hvorfra de sendes videre til Epital Healths overvågningscentral. Her er 24/7 tilstedeværelse af sundhedsfagligt personale, og en læge er altid til rådighed.
Det sundhedsfaglige team får hele tiden støtte af underliggende algoritmer og prædiktionsmodeller, som virksomheden har udviklet, der giver mulighed for at være på forkant med forværringer og kunne indsætte behandlinger, før det udvikler sig alvorligt. Patienterne får samtidig et lille lager af akutmedicin derhjemme, så de altid hurtigt kan reagere, hvis lægen skønner det nødvendigt.
”En overflytning af eksisterende KOL- og astmapatienter til vores telemedicinske løsning vil kun spare ressourcer hos læger og lungesygeplejersker, på medicinske afdelinger, ambulatorier, i primærsektoren og vil ikke mindst kunne reducere antallet af indlæggelser og kontakter til sundhedsvæsenet. Vi har tidligere vist, at vi kan reducere antallet af indlæggelser med 70-80% for de sværest ramte KOL-patienter,” siger Klaus Phanareth.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6369″ img_size=”750×400″ add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”23px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Epital Healths telemedicinske løsning er videnskabeligt efterprøvet og er en skalerbar løsning, der har været i drift i offentlig regi flere steder i Danmark. Epital Health kan overtage behandling og overvågning af KOL- og astma patienter, som hospitaler og praktiserende læger ikke længere har kapacitet til.
”Vi kan overvåge og behandle patienter i eget hjem, så smittespredning undgås, og patienterne får en unik tryghedsskabende livline til professionelle autoriserede behandlere, samtidigt med at vi reducerer ressourcetrækket på det danske sundhedsvæsen. Der er i dag ca. 3-400.000 KOL-patienter i Danmark, hvoraf ca. 40.000 har svær KOL og er en specielt udsat risikogruppe. Tallene for astma er omtrent det samme,” siger Klaus Phanareth.
Epital Health tilbyder at starte op med 100 patienter inden for en uge og 1.000 inden for 1-2
måneder med en yderligere kapacitet og opskalering på op til 20.000 patienter.
Epitalets egne patienter betaler 499 kr./måned inkl. telemedicinsk udstyr, som leveres gratis.
”Vi står klar til en indledende drøftelse om mulighederne for at hjælpe på en ren nonprofitbasis,” siger Klaus Phanareth.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”5211″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”5698″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”5892″][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.