140.000 på gaden: I Frankrig demonstrerer de mod vaccinepas for ottende weekend i træk

Foto: Sameer Al-Doumy/AFP/Ritzau Scanpix

I Frankrig er der fortsat massive protester mod landets vidtgående vaccinepas-lovgivning.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Flere end 141.000 franskmænd deltog i weekenden i lørdags i demonstrationer mod den vaccinepas-lovgivning, som Frankrig har indført.

Protesterne fandt sted over hele landet, men særligt i Paris var mange på gaden. Her deltog flere end 18.000 mennesker.

Det skriver det franske medier Ouest France.

Det er ottende weekend i træk, at store folkemængder går på gaden i protest mod vaccinepasset, som nu påkræves i Frankrig for at kunne få adgang til f.eks. restauranter og fitnesscentre samt rejser med fly og tog.

I flere videoer på sociale medier kan man se de franske demonstranter råbe “Liberté!” – “Frihed!” – mens de går gennem gaderne.

Protesterne er dog ifølge Ouest France svagt aftagende, eftersom der i forrige weekend anslås at have været 160.000 mennesker på gaden og i weekenden før dette 160.000.

I modsætning til det danske coronapas, hvor en negativ coronatest også var adgangsgivende, slipper man i Frankrig kun igennem nåleøjet, hvis man er vaccineret mod covid-19 og kan fremvise et gyldigt certifikat på dette.

I øjeblikket er det kun voksne personer, der omfattet af vaccinepas-lovgivningen, men fra den 30. september vil også børn og unge fra 12 år og opefter blive afkrævet at vise vaccinepas.

Selvom der er stor modstand mod vaccinepasset, er det i skrivende stund 80,5 procent af den voksne franske befolkning, som er blevet fuldt vaccineret mod covid-19.

[adning id="17957"]

Fik du læst?