140.000 på gaden: I Frankrig demonstrerer de mod vaccinepas for ottende weekend i træk

Foto: Sameer Al-Doumy/AFP/Ritzau Scanpix

I Frankrig er der fortsat massive protester mod landets vidtgående vaccinepas-lovgivning.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Flere end 141.000 franskmænd deltog i weekenden i lørdags i demonstrationer mod den vaccinepas-lovgivning, som Frankrig har indført.

Protesterne fandt sted over hele landet, men særligt i Paris var mange på gaden. Her deltog flere end 18.000 mennesker.

Det skriver det franske medier Ouest France.

Det er ottende weekend i træk, at store folkemængder går på gaden i protest mod vaccinepasset, som nu påkræves i Frankrig for at kunne få adgang til f.eks. restauranter og fitnesscentre samt rejser med fly og tog.

I flere videoer på sociale medier kan man se de franske demonstranter råbe “Liberté!” – “Frihed!” – mens de går gennem gaderne.

Protesterne er dog ifølge Ouest France svagt aftagende, eftersom der i forrige weekend anslås at have været 160.000 mennesker på gaden og i weekenden før dette 160.000.

I modsætning til det danske coronapas, hvor en negativ coronatest også var adgangsgivende, slipper man i Frankrig kun igennem nåleøjet, hvis man er vaccineret mod covid-19 og kan fremvise et gyldigt certifikat på dette.

I øjeblikket er det kun voksne personer, der omfattet af vaccinepas-lovgivningen, men fra den 30. september vil også børn og unge fra 12 år og opefter blive afkrævet at vise vaccinepas.

Selvom der er stor modstand mod vaccinepasset, er det i skrivende stund 80,5 procent af den voksne franske befolkning, som er blevet fuldt vaccineret mod covid-19.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?