Europa

Europa

Oprustningen har vundet i Europa

NATO med 32 nationer i ryggen og EU med 27, er to af de tungeste spillere på hver deres bane. Men Putins angrebskrig i Ukraine, har tvunget mastodonterne til at samarbejde. Det skal den aggressive vinder af den russiske valgkamp (undskyld at vi kom til at afsløre valgresultatet før tid) ikke have utak for.

Europa

En verdensbegivenhed – mandag den 26. februar – i silende regn.

Viktor Orban og Ulf Kristersson er så forskellige som politikere nu udkommer. Og de kommer fra lande der er lige så forskellige som deres ledere. De to kom til at strides. En asymetrisk strid uden regler og rimelighed. Ulf Kristersson kunne ikke imødekomme Orban, eftersom Orban ikke havde stillet reelle veldefinerede krav til Sverige.

Europa

Ungarn: klassens uartige dreng med Viktor Orban i spidsen

Voksne danskere husker Ungarn som det første østland, der forsøgte at forlade Sovjetblokken. Danmarksindsamlingerne rørte og samlede danskerne. Nu vogter ungarerne deres ydre mur, så nidkært, at pigtrådsstemningen minder om den fra 1956.

Europa

Ukraine kan godt forsvinde fra landkortet

I de seneste godt 100 år har Europas landegrænser i høj grad været flydende. Dette er et vigtigt faktum at holde sig for øje i en tid, hvor støtten til Ukraine er nedadgående.

Anmeldelse

Europa fra krig til enhed

Når vi diskuterer Europas historie i efterkrigstiden og særligt udviklingen af EF/EU, vælter det op med mange hånde motiver til og forklaringer af udviklingen. For som i al historie er årsagerne mange og ofte viklet ind i ideer, ønsketænkning og realpolitik.

Europa

Vinder Putin?

Russerne har altid været gode til udmattelseskrige – og det gælder måske også kampen mod Europas ledere…

Se hvad vores læsere mener
[adning id="17957"]