17-årig i opråb: “Vores skattesystem skræmmer mig”

Foto: Skattestyrelsen/skat.dk

Vores progressive skattesystem er uigennemsigtigt og rodet.”

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk 

I et debatindlæg i Jyllands-Posten kommenterer den 17-årige handelsgymnasieelev, Frederik Møller, på det danske skattesystem.

Frederik Møller stiller sig i debatindlægget kritisk overfor det danske skattesystem, da han blandt andet mener, at staten ikke bør agere som “barnepige” og at den ikke skal forvalte vores penge.

Jeg er med mine 17 år på grænsen til at starte mit egentlige voksenliv, hvor skat og ansvar kommer til at spille en betydelig større rolle i min dagligdag. Dog er ansvarsdelen ikke det, der skræmmer mig mest. Det gør delen, der omhandler skat, skriver han.

Han fortsætter med at sige, at vores skattesystem er “uigennemsigtigt” og “rodet”. Han tilføjer herefter, at der er et “fejlagtigt” syn på fordelene ved fradrag.

Vi danskere er utrolig lovlydige og ansvarsbevidste, derfor finder jeg det forrykt, at vi skal trækkes igennem et umyndiggørende og bureaukratisk skattesystem, som de fleste nok alligevel ikke forstår til fulde.

Han skriver efterfølgende, at vi bør gøre op med bureaukratiet, ved at fjerne alle fradrag og det progressive skattesystem. Han mener, at dette skal erstattes af et skattesystem baseret på en flad skat, hvor “gennemsigtigheden vil være markant større”.

Han vil desuden kun have et enkelt fradrag. Han vil nemlig have et højt beskæftigelsesfradrag, således at vi kan sikre incitament til at gå på arbejde.

Det er på tide at gøre op med idéen om, at staten forklædt som en anden barnepige skal forvalte vores penge på så uigennemskuelig vis, fordi det ingen tillid skaber, afrunder han debatindlægget.

[adning id="17957"]

Fik du læst?