20.000 har skrevet under: Borgerforslag vil afskaffe coronapas

Et borgerforslag, der vil gøre det muligt for danskerne at besøge f.eks. caféer uden brug af coronapas, stormer frem.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net

Coronapasset er ved at gøre sit indtog i danskernes hverdag, men det er ikke alle, der synes om idéen med at skulle fremvise deres vaccine- eller teststatus, når de f.eks. får en kop kaffe på en café eller skal klippes hos frisøren.

Såldes er der f.eks. over 20.000 danskere, der nu har skrevet under på et nyt borgerforslag med titlen “Fremvisning af coronapas skal afskaffes”.

Forslaget blev oprettet den 25. marts og er stillet på initiativ af Nathalia de Carvalho S Schmidt og hendes medstillere Rodi Cemal Turan, Emma Sofie Bøgh Hansen og Melanie Charlotte Sierla Lorenzen.

Siden er borgerforslaget blevet delt flittigt på sociale medier og har i skrivende stund samlet 20.004 underskrifter ind fra danskere, der ønsker at afskaffe coronapasset.

Motivationsteksten i forslaget er kortfattet, og i denne skriver forslagsstillerne følgende:

– Man skal frit kunne sidde på restauranter/caféer/frisører med afstand til hinanden, uden coronapas.

– Coronapas er ikke nødvendigt så længe øvrige restriktioner som afstand, og krav af mundbind bliver overholdt.

Borgerforslaget har indtil den 21. september i år til at samle 50.000 underskrifter. Sker det, vil forslaget blive fremsat som beslutningsforslag i Folketinget, behandlet og stemt om. 

Det er en politisk beslutning, om coronarestriktionerne skal ophæves, og skulle borgerforslaget blive taget op i Folketinget, vil det derfor kræve et flertal. 

Et sådant flertal er der ikke i øjeblikket.

Tilbage i december, hvor coronapasset fortsat blot var noget, man overvejede – bl.a. som et rendyrket vaccinepas – blev et andet borgerforslag også oprettet.

Dette forslag, der bærer titlen “Forslag til lov der forbyder krav om vaccinepas/vaccinestatus indenfor Danmarks grænser” er endnu mere populært og har samlet over 43.000 støtter og dermed ganske tæt på at nå de 50.000 underskrifter der skal til, før forslaget skal for Folketinget.

Her skriver forslagsstillerne, at krav om at fremvise vaccinestatus er “dybt problematisk”, da det kan føre til indirekte tvang til at tage vaccinen.

[adning id="17957"]

Fik du læst?