25.000 har skrevet under: Nyt borgerforslag vil stille mistillidsvotum til Mette Frederiksen og regeringen

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

“Befolkningen ønsker at der stilles et mistillidsvotum til Mette Frederiksen og hendes regering.”

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk

Sådan lyder det kontante budskab i et nyt borgerforslag, der på omtrent en måneds tid har opnået støtte fra mere end 25.000 danskere.

– Stiller, medstillere, og underskrivere af dette borgerforslag mener, at Mette Frederiksen ikke er sin stilling som Statsminister værdig, og at hun bør gå af. Det er desværre ikke muligt for befolkingen at stille et mistillidsvotum, hvorfor vi opfordrer Folketinget til at gøre det. Vi beder med stor alvor Folketinget forholde sig til vores opfordring, lyder det endvidere i teksten til borgerforslaget.

Her oplistes endvidere fem grunde til, hvorfor forslagsstillerne mener, at der bør stilles et mistillidsvotum til Mette Frederiksen og regeringen.

Disse er bl.a. minkskandalen, sagerne om slettede SMS’er og emails samt at regeringen ikke har formået at udvide sygehuskapaciteten under coronakrisen.

Bag forslaget står Isla Tusindstråle, Christel Monshizadeh, Annette Kristina Nielsen og Birthe Lundgaard fra Odense. De har tidligere holdt demonstrationer sammen mod bl.a. coronarestriktioner, fortæller Isla Tusindstråle i et interview med Indblik.

Læs interviewet med Isla, der er studerende, herunder.

Hvorfor har du taget initiativ til at stille dette borgerforslag?

Min mistillid startede med minkskandalen, og siden er det så bare fortsat i en uendelig række af ting, som Mette Frederiksen og regeringen har gjort, som er uværdige og ulovlige. De er blevet fanget i så mange løgne, de har holdt landet i et jerngreb og skabt unødvendig angst for en virus, der slet ikke har levet op til de skrækscenarier, vi blev præsenteret for til en start.

Alt i alt har Mette Frederiksen gjort så mange ting, vi ikke bør acceptere som borgere, at det er på tide med et mistillidsvotum. Jeg ved, at Nye Borgerlige før har forsøgt at stille et mistillidsvotum, men at det ikke fik flertal. Derfor vil jeg nu vise, at der i befolkningen er stor mistillid til regeringen og Mette Frederiksen.

Hvad har I gjort for at fremme borgerforslaget? Der er jo kommet mange underskrifter på ret kort tid.

Der er kommet rigtigt mange underskrifter på trods af, at jeg er blevet voldsomt censureret på Facebook. Dagen efter, at borgerforslaget udkom, delte jeg det mange steder på Facebook – det er jo mest der, man gør den slags – og på et døgn fik forslaget 5.000 til 6.000 underskrifter. Derefter kom jeg i “Facebook-fængsel” i en måned, men på trods af det er borgerforslaget alligevel nået halvvejs.

Jeg har selvfølgelig bedt andre sprede budskabet, mens jeg selv var udelukket fra at bruge Facebook, og så har det ellers også bare vækstet af sig selv.

Nu er jeg så tilbage på Facebook, og har bl.a. delt borgerforslaget i kommentarfeltet under avisartikler. Det er tydeligt, at det hjælper, og det seneste døgn er der f.eks. kommet ca. 1.000 nye underskrifter.

Tror du, at I kan opnå 50.000 underskrifter inden deadline – og tror du så, at det derefter er realistisk, at Folketinget stiller et mistillidsvotum til Mette Frederiksen?

Det er jeg ikke i tvivl om, at det skal vi nok nå. Jeg er helt sikker på, at flere end 50.000 danskere er trætte af regeringen. Løgne og lovbrud vil folk uanset partifarve ikke finde sig i.

Nu mener jeg, at det er på tide, at medierne begynder at skrive mere om forslaget. 25.000 personer har allerede nu skrevet under, så det er da en væsentlig historie.

Først og fremmest håber jeg, at vi med det her borgerforslag kan sende et klart signal om, at mange danskere har mistillid til Mette Frederiksen og regeringen, men jeg regner ærligt talt ikke med, at Folketinget kommer til at erklære mistillid til regeringen. Desværre.

Borgerforslaget blev stillet den 30. november sidste år, og løber indtil den 29. maj i år. 

Når forslaget 50.000 underskrifter inden denne slutdato, kan det blive fremsat som et beslutningsforslag i Folketinget.

[adning id="17957"]

Fik du læst?