Nyheder

Politik

Nødskriget fra ruinerne af blå blok

Den nye SVM-regering blev dannet til lyden af bitre protester fra det borgerlige Danmark. Ikke uden grund. Venstre og Moderaterne stak af fra den borgerlige lejr og er nu at betragte som lyserøde satellitpartier til socialdemokratiet.

Politik

Midten der falmede

Samle magten på en smal dominerende midte er udemokratisk, hvis man ved demokrati forstår et system, hvor borgerne har retten til at bestemme politikken igennem valg.

Politik

Hvad skal der blive af de nationale?

I de seneste meningsmålinger begået af de forskellige opgørelsesinstitutter tegner sig et billede af, hvem der kommer til at udgøre den folkelige opposition til den nyligt valgte SVM-regering.

Politik

Sådan beholder vi Store Hvededag

Mette Frederiksens foragt for vælgernes fornuft og dømmekraft kender ingen grænser. Og med god ret. Først lod vi os lammefromt tyrannisere under Covid epidemien. Så slap statsministeren gratis igennem den ulovlige likvidering af minkerhvervet.

Top secret
Aktuelt

Spioner før og nu

Det er et farligt job at være agent og ikke mindst fordi arbejdsgiverne, nemlig efterretningstjenesterne, aldrig vedstår deres ansvar officielt.

Politik

Lev med det – i mange år fremover…

Mette Frederiksen er en fantastisk strateg. Ved valget i 2019 fik hun udraderet Dansk Folkeparti ved at overtage partiets udlændingepolitik. Efter lange forhandlinger er ”Midten” blevet overtaget og Venstre reduceret. Fløjene vil fremover være i voldsom indbyrdes konkurrence – uden for indflydelse.

Aktuelt

Tak for lidt i det gamle år

Om en lille uges tid vinker vi farvel til det gamle år. Uden vemod, uden tårer. 2022 bragte mange ulykker med sig og meget lidt lykke.

Danmark

Striden om St. Bededag

St. Bededag har intet bibelsk belæg, så den kan godt afskaffes. Men alligevel bør vi gentænke ideen med helligdage.

Politik

Vibekes mening om Regeringsgrundlaget…

Som jeg før har ytret, så har topstyrende og globaliseringsglade politikere med forvirret venstrefløjs-fundament tendens til at opkaste storladne politiske programmer, som ingen helt kan gennemskue, men som er så omfattende og visionære, at flertallet hopper på dem.

Politik

Mastermind!

Selvfølgeligt er det skandaløst, at vi aldrig får resultatet af en advokatundersøgelse vedrørende minksagen at se – men Mette Frederiksen er den skarpeste strateg på Borgen.

Politik

Regeringsforhandlingerne går ind i en ny fase…

Mette Frederiksen og Jacob Ellemann er i centrum. Konservative kommer måske med som det tynde øl. SF vil gerne med, men skal nok gå meget på kompromis. Mai Villadsen er fortsat rigtig sur! Lars Løkke må indse, at  Moderaterne er i et limbo.  

Politik

Danmark mere ulige end nogensinde

Siden 1994 er uligheden i Danmark steget år efter år, målt på den såkaldte Gini-koefficient. For første gang er koefficienten nået over 30. Det røde forståelsespapir fra 2019 havde ellers et meget stort fokus på at reducere uligheden.

Debatindlæg

Tolerancens paradoks – det liberale samfunds dødedans?

Lige nu har vi såkaldte ‘liberale regeringer’ over hele verden, som indfører forsamlingsforbud, censur og berufsverbot imod deres politiske modstandere ud fra påståede ‘videnskabelige kriterier’, idet man forsikrer befolkningen om, at det er for deres egen sikkerheds og sundheds skyld…

Politik

Jura er ikke nogen eksakt videnskab

Spørgsmålet om advokaters uafhængighed blev aktuelt, efter at Nye Borgerlige bestilte en advokatundersøgelse af politikere og embedsmænds roller i Minksagen. Mange mente med det samme, at advokatfirmaet, som udførte undersøgelsen, naturligvis ville komme med et resultat, som ville tilfredsstille Nye Borgerlige.

Valg

Måske håb for de blå

De seneste dage i valgkampen har anskueliggjort, at Lars Løkke – og dermed Moderaterne – har mere blåt i deres DNA end rødt. Skatteforslaget og privatiseringen af Folkepensionen er vidtgående eksempler.

Danmark

Sådan får vi flere sygeplejersker

Vi løser kun ledelseskrisen på danske hospitaler ved at lære af udlandet og give styringen af sygehusene tilbage til lægerne, der ifølge alle udenlandske erfaringer er ret skrappe også til ledelse og administration.

Se hvad vores læsere mener
[adning id="17957"]