6 ud af 10 landmænd har gode erfaringer med droner og sensorer

6 ud af 10 landmænd, som anvender den nyeste teknologi som GPS, droner og sensorer, har oplevet positive effekter. En del landmænd var dog i tvivl om effekten. Landmænd, som kun har græs til kvæg, bruger sjældent teknologien.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

6 ud af 10 landmænd har gode erfaringer med droner og sensorer

6 ud af 10 landmænd , som anvender nyeste teknologi som GPS, droner og sensorer, har oplevet positive effekter.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
En del landmænd var dog i tvivl om effekten. Det oplyser Danmarks statistik i en pressemeddelelse.
En opgørelse viser, at en ottendedel (12,5%) af Danmarks landbrugsareal bliver overvåget via fotos fra droner eller satellit, og landmændene bruger overvågningen til at vurdere afgrødernes vækst og dermed afgøre, hvor der skal gødes eller sprøjtes og hvor meget.
60% af landmændene oplyser, at den nye teknologi giver lavere forbrug af sprøjtemidler og diesel og også mindre arbejdstid.
25% af danske landmænd anvender præcisionsteknologier, især til styring af maskiner, og deres areal udgør 57% af det samlede landbrugsareal. Det hænger sammen med, at det typisk er de største landbrug, som tager de nyeste teknologier i anvendelse.
Landmænd med afgrøder som frø til udsæd, sukkerroer og bælgsæd benytter oftest præcisionsteknologi. Landmænd, som kun har græs til kvæg, bruger sjældent teknologien.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?