700 forskere danner nyt klimaråd

Nyt klimaråd tilbyder at rådgive regeringer om klimaændringer og energiforsyning. Udgangspunktet er, at der ikke er nogen klimakrise, og at der er tid til at tænke sig om.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

700 forskere danner nyt klimaråd

Nyt klimaråd tilbyder at rådgive regeringer om klimaændringer og energiforsyning. Udgangspunktet er, at der ikke er nogen klimakrise, og at der er tid til at tænke sig om.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Organisationen Climate Intelligence, CLINTEL, får stadig større tilslutning fra videnskabsfolk, som ikke deler den gængse opfattelse af, at verden vil gå under, fordi klimaet ændrer sig.  Organisationen trådte frem i sidste efterår, da 500 videnskabsfolk sendte en erklæring om deres syn på klimaændringerne til FN.
Siden da har langt flere videnskabsfolk tilsluttet sig organisationen, så man nu kan danne rådet ”Global Climate Intelligence Council”.
Her er rådets erklæring i dansk oversættelse:

Verdens Klimaerklæring – der er ikke nogen klimakrise

Et globalt netværk af 700 videnskabs- og fagfolk (deriblandt danske. red) står bag nærværende manifest, der er helt uomgængeligt. Klimavidenskab burde være mindre politisk, mens klimapolitikker burde være bedre videnskabeligt funderede. Videnskabsfolk burde åbent omtale usikkerheder og overdrivelser i deres forudsigelser af global opvarmning, mens politikere nøgternt burde opregne de reelle omkostninger og de forventede fordele ved de politiske tiltag.
Både naturlige og menneskeskabte faktorer fører til opvarmning
De geologiske vidnesbyrd viser, at jordens klima har varieret, så længe planeten har eksisteret, med naturlige kolde og varme perioder. Den Lille Istid endte så sent som i 1850. Derfor er det ikke nogen overraskelse, at vi nu oplever en periode med opvarmning.
Opvarmningen går meget langsommere end forudset
Jordens temperatur er steget betydeligt mindre, end forudset af IPCC’s klimamodeller, der simulerer den menneskeskabte opvarmning. Gabet mellem den virkelige verden og klimamodellerne fortæller os, at vi er langt fra at forstå klimaforandringer.
Klimapolitikken er baseret på utilstrækkelige modeller
Klimamodeller har mange mangler og er langt fra at være brugbare værktøjer til global politik. De overdriver effekten af drivhusgasser, som f.eks. CO2. Samtidigt ser de bort fra, at en berigelse af atmosfæren med CO2 er gavnlig.
CO2 er føde til planterne, basis for alt liv på jorden
CO2 er ikke forurening. Den er nødvendig for alt liv på jorden. Fotosyntese er en velsignelse. Mere CO2 er gavnlig for naturen, jorden bliver grønnere: Et øget indhold af CO2 i luften har fremmet væksten af den globale plante-biomasse. CO2 er også godt for landbruget, den leder til større høstudbytter over hele jorden.
Global opvarmning har ikke ført til flere naturkatastrofer
Der er ikke noget statistisk belæg for, at global opvarmning har ledt til voldsommere orkaner, oversvømmelser, tørke eller lignende naturkatastrofer, eller gjort dem hyppigere. Til gengæld er der masser af dokumentation for, at CO2-begrænsende tiltag gør lige så meget skade, som de er kostbare.
Klimapolitik må respektere videnskabelige og økonomiske realiteter
Der er ikke nogen klimakrise. Derfor er der ingen grund til at gå i panik eller være bange. Vi er stærkt imod den skadelige og urealistiske målsætning om netto nul-udledninger af CO2, foreslået til 2050. Hvis bedre muligheder dukker op, og det gør de helt sikkert, har vi masser af tid til at tænke os om og tilpasse os. Målet med den globale politik bør være ”velstand til alle”, ved at sikre pålidelig energi til en rimelig pris, hele tiden. I et velhavende samfund er mænd og kvinder veluddannede, fødselsraterne er lave, og folk tager sig godt af miljøet.
Epilog
Verdens-klimaerklæringen har bragt en bred kreds af kompetente videnskabsfolk sammen fra hele verden*). Gruppens omfattende viden og erfaring er uundværlig, hvis man ønsker et balanceret, rationelt og kompetent syn på klimaforandringer.
Fra nu af vil gruppen fungere som det Globale Klima-Oplysende Råd (eng. Global Climate Intelligence Council). CLINTEL-rådet vil på opfordring eller uopfordret give rådgivning vedr. klimaforandringer og energiforsynings-ændringer til regeringer og selskaber i hele verden.
*) Det er ikke antallet af eksperter, men kvaliteten af argumentationen, der tæller.
På dette link findes erklæringen på engelsk og man kan også se navnene på organisationens Wold Climate Declaration Ambassadors – bl.a. professor Jens Morten Hansen fra Danmark.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6712″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6800″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”8146″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?