8. klasses-elev: Mette Frederiksen har taget min hverdag fra mig

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Det har været så frihedskrænkende at få taget hele ens hverdag fra sig, skriver Sofie Risager Villadsen i dette debatindlæg. 
Af Sofie Risager Villadsen, grundskoleelev i 8. klasse
I de snart to år Mette Frederiksen har været statsminister, har hun haft mere magt end nogen anden statsminister. 
Det har været så frihedskrænkende at få taget hele ens hverdag fra sig af et flertal i Folketinget. At man pludselig skulle betale bøder, hvis man levede “normalt”. 
Den magt som Mette Frederiksen og resten af Folketinget har haft, og stadig har, er ubeskrivelig. De har ikke kunnet nå at inddrage borgere i deres beslutningsforslag, og jeg er sikker på at mange mennesker har været uenig på et eller andet tidspunkt under corona, med den politiker, som de stemte på ved sidste valg. 
Derfor mener jeg, at Mette Frederiksen bør udskrive valg så snart corona er ovre. Det er nødvendigt for demokratiet og for folks inddragelse i det. 
Ellers kan vi hurtigt komme nær det bureaukrati som mange mennesker frygter. Det er også vigtigt så vi kan opretholde den tillid til regeringen som mange heldigvis har, men som en stigende del af danskerne desværre har mistet under corona.
Alle har en holdning til, hvordan Folketinget har grebet corona an, og det tydeliggøres ved forskellige demonstrationer. Mange mennesker viser deres utilfredshed, og det synes jeg er helt fair. 
Vi lever i et demokrati, så alle har ret til at udtrykke sig demokratisk. Men den mistillid mange mennesker har til regeringen og resten af Folketinget, skræmmer mig inderligt. 
For alle bør have tillid til Folketinget, især når man selv har stemmeret. Derfor bliver vi nødt til at genoprette tilliden til systemet, for alle danskere. Og én af de ting, der fejrer og opretholder demokratiet, er netop folketingsvalg.
Hvis der skulle komme endnu en epidemi inden for næste valg, kan vi se frem til mere utilfredshed og større mistillid. Og de fleste synes ikke det er skide fedt at høre på bankende grydelåg, så skal vi ikke bare undgå det?
Når jeg mener dette, kan man hurtigt komme til at lyde som en corona-benægter eller en stærkt højreorienteret person. Og hvis man kender mig, er det tydeligt at jeg ikke er højreorienteret. Og jeg mener også mange af de tiltag, der er blevet lavet af regeringen, har været fornuftige. 
For det er ikke et spørgsmål om, hvor man ligger politisk. Det er et spørgsmål om at opretholde tillid, og få nogle folkevalgte, som repræsenterer alle danskere bedst. Og jeg er sikker på at mange danskere har ændret deres holdninger det sidste år. 
Dette indlæg til Indblik.net er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?