Opinion

Opinion

EUfanten i rummet…

Stor og uflyttelig, så det er der nok ikke noget at gøre ved. Elefantens navn er demokratisk underskud og centralstyret bureaukrati. EU er tænkt og udviklet som et politisk projekt og ikke kun et økonomisk samarbejde…

Opinion

Skal domme ikke afspejle proportionalitet i en retsstat?

Det burde i et retssamfund være uantageligt at medvirken til hvidvask på 26 mia. kr. giver en fængselsstraf på 9 eller 7 år, mens vidende medvirken til hvidvask af et langt større beløb ikke engang fører til en straffesag, som det er tilfældet i relation til Danske Banks medvirken til hvidvask.

Opinion

Der er en fremtid for Nye Borgerlige

Et ungt parti vil være sårbart over for nye medlemmer, der ikke interesserer sig for partiets politiske program, men bruger deres nye platform som megafon for egne synspunkter. Medierne og politiske modstandere griber med begejstring fat i disse outsider-typer, hvis bizarre holdninger nu i pressen bliver præsenteret som partiets.

Opinion

Holland på opvågningsstuen

Efter nogle årtier i politisk koma ser det ud til, at de hollandske vælgere har fået nok af den statsautoriserede konsensus, der i mange år har præget det parlamentariske samarbejde under statsminister Mark Rutte. Geert Wilders Frihedsparti (PVV) stak af fra de andre partier og kunne ved onsdagens parlamentsvalg mere end fordoble sine pladser fra 17 til 37 mandater.

Opinion

Fra offer til skurk på tre dage…

En ny administration af Gaza i hænderne på en arabisk koalition vil sikre Israels overlevelse og forbedre levevilkårene for Gazas befolkning. Endelig fred i Mellemøsten kan dog først blive virkelighed, når ayatollaherne er fjernet fra magten i Iran.

Opinion

HAMAS skal væk – helt væk

Israels udslettelse er en doktrin formuleret af Ayatollah Khomeini umiddelbart efter hans overtagelse af magten i Iran i 1979, og som hans efterfølgere har svoret på at ville gennemføre. Irans etablerede terrornetværk rundt om Israel og deres kommende atombevæbning er resultatet af denne ed.

Opinion

Se venligst helheden…

Stort set alle under 30 år tror, at verdens ende er nær, hvis vi ikke straks dropper alt for at “redde planeten”.
Men er klimabrigaden klar til højere inflation og stærkt faldende levestandard?

Opinion

Heksejagt på den klassiske demokrat

Når vi i dag ser borgerlige bevægelser i både USA og Europa, der bekender sig til den klassiske demokratiske retsstat, er det netop fordi vore samfund bevæger sig i en helt anden retning, nemlig væk fra frihed og folkestyre

Opinion

Danmark og COP27

Vores miljø – og klimaløsninger kan give os eksportindtægter, der kan finansiere det betydelige efterslæb i alt fra sundhedsvæsen til forsvar.

Opinion

Opinion: Kød bliver den nye klimaduks

“Politikernes og meningsdannernes heksejagt på kød må stoppe nu”, skriver Jens Lund Pedersen, faglig konsulent hos Bæredygtigt Landbrug, i dette debatindlæg. Af Jens Lund Pedersen,

Opinion

Opinion: Pas på, Pape

“Undertegnedes medlemskab bliver ihvertfald ikke forlænget, såfremt der ikke snart bliver lagt en klar strategi. Pas på, Pape. Det er nu det gælder”, skriver Jeppe

Se hvad vores læsere mener
[adning id="17957"]