Advokatregning sprænger budgettet: Så meget er undersøgelsen af Frank Jensen endt med at koste

Foto: News Øresund
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Oprindeligt var der fastsat et budget på 1,5 millioner kroner, men advokatregningen sprænger budgettet.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk

Undersøgelsen af Frank Jensen kostede 3.220.000 kroner, hvilket er mere end dobbelt så højt, som de 1,5 millioner kroner, der var afsat til finansiering af sagen.

Ifølge Advokatwatch dækker beløbet et tidsforbrug på 935 timer. Det giver en gennemsnitspris på 3443 kroner i timen, skriver Jyllands-Posten.

Tidligere har Christina Ekmann forklaret, at der var stor usikkerhed om, hvor omfattende arbejdet med advokatundersøgelsen ville være.

– Tidsforbruget forbundet med opgaven ville i meget høj grad afhænge af, hvor mange personer der skulle interviewes.

– Som følge heraf var opgaven ikke egnet til en fastprisaftale, og det blev derfor aftalt at afregne opgaven efter forbrugt tid, sagde Christina Ekmann dengang til Advokatwatch.

Undersøgelsen af anklagerne mod Frank Jensen, er foretaget af advokatfirmaet Kromann Reumert, og den har været gennemført i perioden fra den 19. november 2020 til den 24. februar 2021.

Advokaterne fandt frem til 12 episoder, hvor Frank Jensen som daværende overborgmester er blevet beskyldt for krænkelser.

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.