Politik

Politik

Forsvaret, der døde af skam

En brigadegeneral græmmer sig over, at hans soldater må slås ’som blinde høns om natten’. Der er ingen kikkerter, natsigtemidler eller sløringsnet. Nu to år senere er der ingen, der kan redegøre for, hvad der skete med de 7 milliarder kroner. Forsvaret mangler stadig det samme, som i 2022.

Politik

ECCO sko blev kastet under bussen og derefter på heksebålet.

Opmuntret turde det Radikale Venstres ambassadør i partiet Venstre Jan E. Jørgensen godt give den en tand til. På det sociale medie LinkedIn fordømmer han nu ikke bare selve virksomheden ECCO, men også firmaets kunder, leverandører, forhandlere og medarbejdere, som alle hænges offentligt ud som en slags landsforrædere, der har svigtet deres fædreland. Hverken kongehuset, Lars Løkke, Jan E. Jørgensen og de skadefro medier hæfter sig ved, at ECCO intet ulovligt har foretaget sig.

Debatindlæg

Stop Ensliggørelsen.

Forfatterne til denne kronik har igennem en årrække skrevet artikler sammen om køn og ligestilling. Vores motivation er ikke mindst, at der løbende må gøres indsigelse mod den udbredte tese om køn som en social konstruktion. En tese, der postulerer, at det er muligt via opdragelse og andre påvirkninger at udligne de forskelle, der er på mænd og kvinder.

Politik

Kinas indre fare udløses i Taiwan

Kinesisk oprustning er ikke problemet. Det er møblementet i hjernen på den kinesiske leder, der har kommandoen over det store lands enorme slagstyrke, som er bekymrende.

Politik

Populisme og isolationisme presser vestlige værdier

Når vestlige værdier taber til populisme og isolationisme, er det fordi, forskellen mellem godt og ondt bliver udvisket. Når demokrati og menneskerettigheder ikke forekommer befolkningerne så attraktive, er det fordi vi ikke tager vores egne værdier alvorligt.

Politik

Etik og retssikkerhed glider i katastrofen

Blodrusen i toppen af regeringen går på forargelsen over, at en måske ansvarlig er løbet fra sit ansvar. Den samme regering, som har sat alt over styr ved at løbe fra sit ansvar i Minksagen – til små 20 mia!
Og Elbit-sagen og… Lad os stoppe med at tale moral i en sag som endnu ikke er undersøgt. I modsætning til regeringens sager, så kan Nordic Waste ikke forhandles væk uden at placere ansvar.

Politik

Halløj i sneen…

WEF-kongressen har været afholdt siden 1971, og i de forløbne 53 år er der intet konkret kommet ud af de mange præsentationer og debatter. Der snakkes, diskuteres og festes i lange baner, men det bliver ved snakken. WEF under ledelse af Klaus Schwab er ikke ved at tilrane sig verdensherredømme som mange åbenbart mener.

Politik

Grundlaget for SMV-regeringens ligestillingspolitik punkteres.

Den »Ligestilling-sandhed«, som feministiske interesseorganisationer, partier, debattører samt pressen har talt om i årevis, manes til jorden af ny undersøgelse. Det giver regeringen et alvorligt troværdighedsproblem. Tilsyneladende er “fornemmelser” vigtigere end solide fakta for ligestillingsministeren.

Politik

Israel kæmper for sit liv – og for varig fred i Mellemøsten

900 nordiske forskere har i en fælles erklæring fordømt Israels invasion af Gaza uden at nævne Hamas’ massemord med et eneste ord. Fra nær og fjern bliver Israel bombarderet med krav om våbenhvile for at give plads til humanitær hjælp til civilbefolkningen i Gaza. En våbenhvile lige nu ville være en militær og politisk katastrofe for de israelske væbnede styrker.

Politik

Etik til salg

Er etik noget, der blæser i vinden? Ja, det er lige, hvad det gør. Moral er blevet et produkt af den offentlige mening. En modebølge skabt af døgnets konsensus på etikkens internationale catwalk.

Politik

Ja – bogskænding er en ytring. Forbud er begrænsning af ytringsfrihed…

I valgkampen 2001 protesterede Poul Nyrup Rasmussen mod Anders Fog Rasmussens tankegods, der var nedskrevet i bogen ”Fra socialstat til minimalstat” – fra Folketingets talerstol. Det gjorde Nyrup ved at rive sider ud af bogen.
I 2023 rev Firoozeh Bazrafkan sider ud af Koranen foran en ambassade – det må hun ikke mere…

Politik

Så fik vi atter et forbud mod gudsbespottelse – og lidt til

OIC har knækket ryggen på den danske regering, som netop har præsenteret et lovforslag, der optisk ser ud som en smal aktion mod offentlig afbrænding af hellige skrifter, men som i virkeligheden kommer til at være et forbud mod kritik af islam.

Politik

Sikkerhed i Østersøregionen

“Kan I se pointen”, sagde obersten med et stort smil. Han drejede kortet over Østersøen en kvart omgang, så Fædrelandet udgjorde en tyk pil der pegede mod højre øverst i billedet.
“Prøv at lægge jeres lineal gennem Kolding og Hirtshals, for så sejler I ind i Oslofjorden. Prøv så at lægge linealen gennem Skt. Petersborg og Skagen. Der er en ordentlig klump Sverige i vejen, før den russiske flåde er ude i den del af Atlanterhavet som hedder Nordsøen”.

Politik

Hvornår er man for gammel?

Hvis Joe Biden var topleder i sin egen erhvervsorganisation, ville vurderingen være, at han havde mange gode år foran sig…

Politik

Nødskriget fra ruinerne af blå blok

Den nye SVM-regering blev dannet til lyden af bitre protester fra det borgerlige Danmark. Ikke uden grund. Venstre og Moderaterne stak af fra den borgerlige lejr og er nu at betragte som lyserøde satellitpartier til socialdemokratiet.

Politik

Midten der falmede

Samle magten på en smal dominerende midte er udemokratisk, hvis man ved demokrati forstår et system, hvor borgerne har retten til at bestemme politikken igennem valg.

Politik

Hvad skal der blive af de nationale?

I de seneste meningsmålinger begået af de forskellige opgørelsesinstitutter tegner sig et billede af, hvem der kommer til at udgøre den folkelige opposition til den nyligt valgte SVM-regering.

Politik

Sådan beholder vi Store Hvededag

Mette Frederiksens foragt for vælgernes fornuft og dømmekraft kender ingen grænser. Og med god ret. Først lod vi os lammefromt tyrannisere under Covid epidemien. Så slap statsministeren gratis igennem den ulovlige likvidering af minkerhvervet.

Politik

Lev med det – i mange år fremover…

Mette Frederiksen er en fantastisk strateg. Ved valget i 2019 fik hun udraderet Dansk Folkeparti ved at overtage partiets udlændingepolitik. Efter lange forhandlinger er ”Midten” blevet overtaget og Venstre reduceret. Fløjene vil fremover være i voldsom indbyrdes konkurrence – uden for indflydelse.

Politik

Vibekes mening om Regeringsgrundlaget…

Som jeg før har ytret, så har topstyrende og globaliseringsglade politikere med forvirret venstrefløjs-fundament tendens til at opkaste storladne politiske programmer, som ingen helt kan gennemskue, men som er så omfattende og visionære, at flertallet hopper på dem.

Politik

Mastermind!

Selvfølgeligt er det skandaløst, at vi aldrig får resultatet af en advokatundersøgelse vedrørende minksagen at se – men Mette Frederiksen er den skarpeste strateg på Borgen.

Politik

Regeringsforhandlingerne går ind i en ny fase…

Mette Frederiksen og Jacob Ellemann er i centrum. Konservative kommer måske med som det tynde øl. SF vil gerne med, men skal nok gå meget på kompromis. Mai Villadsen er fortsat rigtig sur! Lars Løkke må indse, at  Moderaterne er i et limbo.  

Politik

Danmark mere ulige end nogensinde

Siden 1994 er uligheden i Danmark steget år efter år, målt på den såkaldte Gini-koefficient. For første gang er koefficienten nået over 30. Det røde forståelsespapir fra 2019 havde ellers et meget stort fokus på at reducere uligheden.

Debatindlæg

Tolerancens paradoks – det liberale samfunds dødedans?

Lige nu har vi såkaldte ‘liberale regeringer’ over hele verden, som indfører forsamlingsforbud, censur og berufsverbot imod deres politiske modstandere ud fra påståede ‘videnskabelige kriterier’, idet man forsikrer befolkningen om, at det er for deres egen sikkerheds og sundheds skyld…

Politik

Jura er ikke nogen eksakt videnskab

Spørgsmålet om advokaters uafhængighed blev aktuelt, efter at Nye Borgerlige bestilte en advokatundersøgelse af politikere og embedsmænds roller i Minksagen. Mange mente med det samme, at advokatfirmaet, som udførte undersøgelsen, naturligvis ville komme med et resultat, som ville tilfredsstille Nye Borgerlige.

Se hvad vores læsere mener
[adning id="17957"]