Politik

Politik

Trends fra Nordbornholm

På mange måder er Folkemødet blevet en integreret del af dansk demokratisk tradition. For dyrt at deltage i for almindelige rygsækturister og studerende, nu hvor selv bustransporten er blevet indtægtskilde.

Politik

Grundlovsdag 2024

Det danske folkestyre er ikke immuniseret mod en langsom, men markant drift hen imod en formynderstat, hvor folkestyret betyder et styre FOR folket ikke AF folket. Det er derfor, den 5. juni også er en kampdag, hvor vi ruster os til kamp for bevarelse og den fortsatte udvikling af et moderne demokrati.

Politik

Borgerliges erhvervssygdom – driften mod det venstreorienterede

Alle beslutningstagere bliver over tid venstreorienterede, som det kan ses med den tidligere tyske forbundskansler Angela Merkel, der hellere vil være grøn end konservativ. Men Merkel-fænomenet præger også dansk politik, når udenrigsminister Lars Løkke gør hyppige knæfald overfor den arabiske verden.

Politik

Morten Messerschmidt serverer valgflæsk på en ny måde…

DR og mange politikere klager: ”Det er manipulation!” Og det er det også. På den anden side er det meget sjovt at se om politikere gør som de siger. En meget amerikansk ide er kommet til Danmark, og måske skulle man på en mere systematisk måde undersøge om politikere er troværdige – for det er de jo ikke!

Politik

Ukraine på vej mod opdeling

En krig kan kun vindes, hvis man kan føre den i dybden. Det ønsker Vesten ikke, at Ukraine skal kunne, så der er stop for leverancer af kampfly, angrebshelikoptere, krydsermissiler og kampvogne i et antal, der kunne have vendt slaget til Ukraines fordel. Det er nu to og et halvt år siden den russiske invasion, og til trods for utallige løfter, forsikringer og krammere har Zelensky ikke modtaget et eneste af de lovede kampfly.

Politik

Hun hedder Mona, og hun er ny i klassen.

Partiledere skaber et særligt bånd. Presset på dem er ekstremt, fordi profilering er et partilederprojekt, selv om alle gerne vil gøre det til en teamopgave.
Mona er en del af partilederkredsen, selvom kåringen og landsrådstalen først leveres den 21. april i Herning.

Politik

Inger, Alex og Lars har fisket Troels’ stemmer …

Folkeviddet lægger Ingers’, Alex’ og Lars’ mandater sammen med Troels’, og samlet står “Venstre” således meget godt.
Men det er jo klart, at når en halv million venstrevælgere og Venstres tidligere topledelse løber af gården, så strides Venstrefolkene om foderet hjemme i Søllerød.

Politik

Rapport fra politik-fabrikken

Anita Furu har i 14 år været taleskriver for fire statsministre, og det har hun berettet om i bogen Flygtige ord.

Politik

Den danske bonde skal nu flås af CO2-skattens skarpe klo

De seneste forskningsresultater udenfor IPCC’s kontrol viser med al ønskelig tydelighed, at den klimatiske udvikling på Jorden er afhængig af indgående stråling fra solen, udgående stråling fra Jorden og af cirkulationerne i atmosfæren og havene

Politik

Forsvaret, der døde af skam

En brigadegeneral græmmer sig over, at hans soldater må slås ’som blinde høns om natten’. Der er ingen kikkerter, natsigtemidler eller sløringsnet. Nu to år senere er der ingen, der kan redegøre for, hvad der skete med de 7 milliarder kroner. Forsvaret mangler stadig det samme, som i 2022.

Politik

ECCO sko blev kastet under bussen og derefter på heksebålet.

Opmuntret turde det Radikale Venstres ambassadør i partiet Venstre Jan E. Jørgensen godt give den en tand til. På det sociale medie LinkedIn fordømmer han nu ikke bare selve virksomheden ECCO, men også firmaets kunder, leverandører, forhandlere og medarbejdere, som alle hænges offentligt ud som en slags landsforrædere, der har svigtet deres fædreland. Hverken kongehuset, Lars Løkke, Jan E. Jørgensen og de skadefro medier hæfter sig ved, at ECCO intet ulovligt har foretaget sig.

Debatindlæg

Stop Ensliggørelsen.

Forfatterne til denne kronik har igennem en årrække skrevet artikler sammen om køn og ligestilling. Vores motivation er ikke mindst, at der løbende må gøres indsigelse mod den udbredte tese om køn som en social konstruktion. En tese, der postulerer, at det er muligt via opdragelse og andre påvirkninger at udligne de forskelle, der er på mænd og kvinder.

Politik

Kinas indre fare udløses i Taiwan

Kinesisk oprustning er ikke problemet. Det er møblementet i hjernen på den kinesiske leder, der har kommandoen over det store lands enorme slagstyrke, som er bekymrende.

Politik

Populisme og isolationisme presser vestlige værdier

Når vestlige værdier taber til populisme og isolationisme, er det fordi, forskellen mellem godt og ondt bliver udvisket. Når demokrati og menneskerettigheder ikke forekommer befolkningerne så attraktive, er det fordi vi ikke tager vores egne værdier alvorligt.

Politik

Etik og retssikkerhed glider i katastrofen

Blodrusen i toppen af regeringen går på forargelsen over, at en måske ansvarlig er løbet fra sit ansvar. Den samme regering, som har sat alt over styr ved at løbe fra sit ansvar i Minksagen – til små 20 mia!
Og Elbit-sagen og… Lad os stoppe med at tale moral i en sag som endnu ikke er undersøgt. I modsætning til regeringens sager, så kan Nordic Waste ikke forhandles væk uden at placere ansvar.

Politik

Halløj i sneen…

WEF-kongressen har været afholdt siden 1971, og i de forløbne 53 år er der intet konkret kommet ud af de mange præsentationer og debatter. Der snakkes, diskuteres og festes i lange baner, men det bliver ved snakken. WEF under ledelse af Klaus Schwab er ikke ved at tilrane sig verdensherredømme som mange åbenbart mener.

Politik

Grundlaget for SMV-regeringens ligestillingspolitik punkteres.

Den »Ligestilling-sandhed«, som feministiske interesseorganisationer, partier, debattører samt pressen har talt om i årevis, manes til jorden af ny undersøgelse. Det giver regeringen et alvorligt troværdighedsproblem. Tilsyneladende er “fornemmelser” vigtigere end solide fakta for ligestillingsministeren.

Politik

Israel kæmper for sit liv – og for varig fred i Mellemøsten

900 nordiske forskere har i en fælles erklæring fordømt Israels invasion af Gaza uden at nævne Hamas’ massemord med et eneste ord. Fra nær og fjern bliver Israel bombarderet med krav om våbenhvile for at give plads til humanitær hjælp til civilbefolkningen i Gaza. En våbenhvile lige nu ville være en militær og politisk katastrofe for de israelske væbnede styrker.

Politik

Etik til salg

Er etik noget, der blæser i vinden? Ja, det er lige, hvad det gør. Moral er blevet et produkt af den offentlige mening. En modebølge skabt af døgnets konsensus på etikkens internationale catwalk.

Politik

Ja – bogskænding er en ytring. Forbud er begrænsning af ytringsfrihed…

I valgkampen 2001 protesterede Poul Nyrup Rasmussen mod Anders Fog Rasmussens tankegods, der var nedskrevet i bogen ”Fra socialstat til minimalstat” – fra Folketingets talerstol. Det gjorde Nyrup ved at rive sider ud af bogen.
I 2023 rev Firoozeh Bazrafkan sider ud af Koranen foran en ambassade – det må hun ikke mere…

Politik

Så fik vi atter et forbud mod gudsbespottelse – og lidt til

OIC har knækket ryggen på den danske regering, som netop har præsenteret et lovforslag, der optisk ser ud som en smal aktion mod offentlig afbrænding af hellige skrifter, men som i virkeligheden kommer til at være et forbud mod kritik af islam.

Politik

Sikkerhed i Østersøregionen

“Kan I se pointen”, sagde obersten med et stort smil. Han drejede kortet over Østersøen en kvart omgang, så Fædrelandet udgjorde en tyk pil der pegede mod højre øverst i billedet.
“Prøv at lægge jeres lineal gennem Kolding og Hirtshals, for så sejler I ind i Oslofjorden. Prøv så at lægge linealen gennem Skt. Petersborg og Skagen. Der er en ordentlig klump Sverige i vejen, før den russiske flåde er ude i den del af Atlanterhavet som hedder Nordsøen”.

Politik

Hvornår er man for gammel?

Hvis Joe Biden var topleder i sin egen erhvervsorganisation, ville vurderingen være, at han havde mange gode år foran sig…

Politik

Nødskriget fra ruinerne af blå blok

Den nye SVM-regering blev dannet til lyden af bitre protester fra det borgerlige Danmark. Ikke uden grund. Venstre og Moderaterne stak af fra den borgerlige lejr og er nu at betragte som lyserøde satellitpartier til socialdemokratiet.

Politik

Midten der falmede

Samle magten på en smal dominerende midte er udemokratisk, hvis man ved demokrati forstår et system, hvor borgerne har retten til at bestemme politikken igennem valg.

Politik

Hvad skal der blive af de nationale?

I de seneste meningsmålinger begået af de forskellige opgørelsesinstitutter tegner sig et billede af, hvem der kommer til at udgøre den folkelige opposition til den nyligt valgte SVM-regering.

Politik

Sådan beholder vi Store Hvededag

Mette Frederiksens foragt for vælgernes fornuft og dømmekraft kender ingen grænser. Og med god ret. Først lod vi os lammefromt tyrannisere under Covid epidemien. Så slap statsministeren gratis igennem den ulovlige likvidering af minkerhvervet.

Politik

Lev med det – i mange år fremover…

Mette Frederiksen er en fantastisk strateg. Ved valget i 2019 fik hun udraderet Dansk Folkeparti ved at overtage partiets udlændingepolitik. Efter lange forhandlinger er ”Midten” blevet overtaget og Venstre reduceret. Fløjene vil fremover være i voldsom indbyrdes konkurrence – uden for indflydelse.

Se hvad vores læsere mener
[adning id="17957"]