Politik

Politik

Israel kæmper for sit liv – og for varig fred i Mellemøsten

900 nordiske forskere har i en fælles erklæring fordømt Israels invasion af Gaza uden at nævne Hamas’ massemord med et eneste ord. Fra nær og fjern bliver Israel bombarderet med krav om våbenhvile for at give plads til humanitær hjælp til civilbefolkningen i Gaza. En våbenhvile lige nu ville være en militær og politisk katastrofe for de israelske væbnede styrker.

Politik

Etik til salg

Er etik noget, der blæser i vinden? Ja, det er lige, hvad det gør. Moral er blevet et produkt af den offentlige mening. En modebølge skabt af døgnets konsensus på etikkens internationale catwalk.

Politik

Ja – bogskænding er en ytring. Forbud er begrænsning af ytringsfrihed…

I valgkampen 2001 protesterede Poul Nyrup Rasmussen mod Anders Fog Rasmussens tankegods, der var nedskrevet i bogen ”Fra socialstat til minimalstat” – fra Folketingets talerstol. Det gjorde Nyrup ved at rive sider ud af bogen.
I 2023 rev Firoozeh Bazrafkan sider ud af Koranen foran en ambassade – det må hun ikke mere…

Politik

Så fik vi atter et forbud mod gudsbespottelse – og lidt til

OIC har knækket ryggen på den danske regering, som netop har præsenteret et lovforslag, der optisk ser ud som en smal aktion mod offentlig afbrænding af hellige skrifter, men som i virkeligheden kommer til at være et forbud mod kritik af islam.

Politik

Sikkerhed i Østersøregionen

“Kan I se pointen”, sagde obersten med et stort smil. Han drejede kortet over Østersøen en kvart omgang, så Fædrelandet udgjorde en tyk pil der pegede mod højre øverst i billedet.
“Prøv at lægge jeres lineal gennem Kolding og Hirtshals, for så sejler I ind i Oslofjorden. Prøv så at lægge linealen gennem Skt. Petersborg og Skagen. Der er en ordentlig klump Sverige i vejen, før den russiske flåde er ude i den del af Atlanterhavet som hedder Nordsøen”.

Politik

Hvornår er man for gammel?

Hvis Joe Biden var topleder i sin egen erhvervsorganisation, ville vurderingen være, at han havde mange gode år foran sig…

Politik

Nødskriget fra ruinerne af blå blok

Den nye SVM-regering blev dannet til lyden af bitre protester fra det borgerlige Danmark. Ikke uden grund. Venstre og Moderaterne stak af fra den borgerlige lejr og er nu at betragte som lyserøde satellitpartier til socialdemokratiet.

Politik

Midten der falmede

Samle magten på en smal dominerende midte er udemokratisk, hvis man ved demokrati forstår et system, hvor borgerne har retten til at bestemme politikken igennem valg.

Politik

Hvad skal der blive af de nationale?

I de seneste meningsmålinger begået af de forskellige opgørelsesinstitutter tegner sig et billede af, hvem der kommer til at udgøre den folkelige opposition til den nyligt valgte SVM-regering.

Politik

Sådan beholder vi Store Hvededag

Mette Frederiksens foragt for vælgernes fornuft og dømmekraft kender ingen grænser. Og med god ret. Først lod vi os lammefromt tyrannisere under Covid epidemien. Så slap statsministeren gratis igennem den ulovlige likvidering af minkerhvervet.

Politik

Lev med det – i mange år fremover…

Mette Frederiksen er en fantastisk strateg. Ved valget i 2019 fik hun udraderet Dansk Folkeparti ved at overtage partiets udlændingepolitik. Efter lange forhandlinger er ”Midten” blevet overtaget og Venstre reduceret. Fløjene vil fremover være i voldsom indbyrdes konkurrence – uden for indflydelse.

Politik

Vibekes mening om Regeringsgrundlaget…

Som jeg før har ytret, så har topstyrende og globaliseringsglade politikere med forvirret venstrefløjs-fundament tendens til at opkaste storladne politiske programmer, som ingen helt kan gennemskue, men som er så omfattende og visionære, at flertallet hopper på dem.

Politik

Mastermind!

Selvfølgeligt er det skandaløst, at vi aldrig får resultatet af en advokatundersøgelse vedrørende minksagen at se – men Mette Frederiksen er den skarpeste strateg på Borgen.

Politik

Regeringsforhandlingerne går ind i en ny fase…

Mette Frederiksen og Jacob Ellemann er i centrum. Konservative kommer måske med som det tynde øl. SF vil gerne med, men skal nok gå meget på kompromis. Mai Villadsen er fortsat rigtig sur! Lars Løkke må indse, at  Moderaterne er i et limbo.  

Politik

Danmark mere ulige end nogensinde

Siden 1994 er uligheden i Danmark steget år efter år, målt på den såkaldte Gini-koefficient. For første gang er koefficienten nået over 30. Det røde forståelsespapir fra 2019 havde ellers et meget stort fokus på at reducere uligheden.

Debatindlæg

Tolerancens paradoks – det liberale samfunds dødedans?

Lige nu har vi såkaldte ‘liberale regeringer’ over hele verden, som indfører forsamlingsforbud, censur og berufsverbot imod deres politiske modstandere ud fra påståede ‘videnskabelige kriterier’, idet man forsikrer befolkningen om, at det er for deres egen sikkerheds og sundheds skyld…

Politik

Jura er ikke nogen eksakt videnskab

Spørgsmålet om advokaters uafhængighed blev aktuelt, efter at Nye Borgerlige bestilte en advokatundersøgelse af politikere og embedsmænds roller i Minksagen. Mange mente med det samme, at advokatfirmaet, som udførte undersøgelsen, naturligvis ville komme med et resultat, som ville tilfredsstille Nye Borgerlige.

Politik

Sophie Løhde: Alle har behov for større økonomisk tryghed

Venstre er svækket i forhold til valget i 2019, men lægger stadig billet ind på at være det førende borgerlige parti. Venstres politiske ordfører Sophie Løhde lover ikke de største skattelettelser, men til gengæld en ansvarlig økonomisk politik, fastslår hun overfor Indblik.dk. Løhde afviser kritikken fra tænketanken Cepos, der mener, at Venstre mangler finansiering til sine planer.

Politik

Pernille Vermund: ”Jeg vil være landbrugs- og fiskeriminister”

Nye Borgerlige vil være pragmatiske og indgå kompromisser for at fremme det blå samarbejde. Selvom Pernille Vermund fastholder tanken om en folkeafstemning om EU, erkender hun dog, at det ikke kommer til at ske i den kommende valgperiode.
Indblik.dk har stillet fem skarpe spørgsmål til Nye Borgerliges leder.

Politik

Morten Messerschmidt: ”Vi er blå bloks bløde hjerte”

Dansk Folkepartis leder lægger op til en kamp om de ældre vælgere med forslag om ”bedstes første sygedag”. Og han indrømmer, at det var en fejl, at DF ikke indgik regeringssamarbejde i 2015 med de øvrige blå partier. Indblik.dk har stillet seks skarpe spørgsmål til DF’s leder.

Politik

Sesam luk dig i!

Asger Aamund om det udskrevne valg:
Mette behøver ikke nogen kongemager…

Se hvad vores læsere mener
[adning id="17957"]