Politik

Politik

Danmark mere ulige end nogensinde

Siden 1994 er uligheden i Danmark steget år efter år, målt på den såkaldte Gini-koefficient. For første gang er koefficienten nået over 30. Det røde forståelsespapir fra 2019 havde ellers et meget stort fokus på at reducere uligheden.

Debatindlæg

Tolerancens paradoks – det liberale samfunds dødedans?

Lige nu har vi såkaldte ‘liberale regeringer’ over hele verden, som indfører forsamlingsforbud, censur og berufsverbot imod deres politiske modstandere ud fra påståede ‘videnskabelige kriterier’, idet man forsikrer befolkningen om, at det er for deres egen sikkerheds og sundheds skyld…

Politik

Jura er ikke nogen eksakt videnskab

Spørgsmålet om advokaters uafhængighed blev aktuelt, efter at Nye Borgerlige bestilte en advokatundersøgelse af politikere og embedsmænds roller i Minksagen. Mange mente med det samme, at advokatfirmaet, som udførte undersøgelsen, naturligvis ville komme med et resultat, som ville tilfredsstille Nye Borgerlige.

Politik

Sophie Løhde: Alle har behov for større økonomisk tryghed

Venstre er svækket i forhold til valget i 2019, men lægger stadig billet ind på at være det førende borgerlige parti. Venstres politiske ordfører Sophie Løhde lover ikke de største skattelettelser, men til gengæld en ansvarlig økonomisk politik, fastslår hun overfor Indblik.dk. Løhde afviser kritikken fra tænketanken Cepos, der mener, at Venstre mangler finansiering til sine planer.

Politik

Pernille Vermund: ”Jeg vil være landbrugs- og fiskeriminister”

Nye Borgerlige vil være pragmatiske og indgå kompromisser for at fremme det blå samarbejde. Selvom Pernille Vermund fastholder tanken om en folkeafstemning om EU, erkender hun dog, at det ikke kommer til at ske i den kommende valgperiode.
Indblik.dk har stillet fem skarpe spørgsmål til Nye Borgerliges leder.

Politik

Morten Messerschmidt: ”Vi er blå bloks bløde hjerte”

Dansk Folkepartis leder lægger op til en kamp om de ældre vælgere med forslag om ”bedstes første sygedag”. Og han indrømmer, at det var en fejl, at DF ikke indgik regeringssamarbejde i 2015 med de øvrige blå partier. Indblik.dk har stillet seks skarpe spørgsmål til DF’s leder.

Politik

Sesam luk dig i!

Asger Aamund om det udskrevne valg:
Mette behøver ikke nogen kongemager…

Politik

Til kamp mod stemmespild

For nyligt valgte Grøn Alliance og Alternativet af fusionere. Det kom efter De Grønne og Veganerpartiet valgte at slå pjalterne sammen kun cirka en måned før – og blev til Grøn Alliance.

Politik

Løkkes skattereform øger skatten på store grupper

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede mandag sit bud på Moderaterenes skattepolitik. Det nye parti foreslår bl.a. helt at afskaffe topskatten og sænke selskabsskatten markant. Men samtidig vil Løkkes parti indføre nye skatter.

Politik

Nyt oprør mod høje skatter er på vej

Danskerne betaler i dag verdens højeste andel af deres indkomster i skatter og afgifter til de offentlige kasser. Skatten er bare steget og steget – gennem årtier. Men et nyt folkeligt oprør mod skatterne kan være på vej.

Politik

Regeringen gør klar til at angribe Venstres skattestop

”Venstres skattestop vil koste statskassen 19 mia. kr.” Dette angreb kan Jakob Ellemann forvente i de kommende uger. Frem mod folketingsvalget har Socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund, stillet en række spørgsmål til finansministeren. Formålet med spørgsmålene er tydeligvis at skaffe ammunition til angreb på oppositionen.

Politik

Jobfesten er en fuser for Mette Frederiksen

Det er myldret frem med nye job. Men det skyldes især, at regeringen høster, hvor andre såede. Mette Frederiksen stemte således sammen med sit parti mod de reformer, som for alvor har øget beskæftigelse de senere år.

Politik

Hvorfor lyver folk? Eller undlader at sige, hvad de mener.

Det fortælles om en kinesisk kejser, at når han skulle have nye rådgivere, så tegnede han altid en ko, og sagde så: ”Det er en hest!”. De kandidater, som bekræftede kejseren: ”Ja, det er en hest”, blev ansat, mens de, der modsagde kejseren og fastholdt hvad de så med øjnene, blev udryddet. For i magtens værksted har man ikke brug for selvstændigt tænkende væsner, men kun for dybt loyale undersåtter, der er villig til at følge lederen i tykt og tyndt.

Politik

Perfiditeter i politik

Er politik blevet mere beskidt en tidligere? Er sproget blevet værre? Er der flere fake news og beskyldninger end før hen?

Politik

Så kender vi Radikale igen…

Regeringens spin lykkedes. Sophie Carsten Nielsen leverede den sidste brik.
Prisen var antageligt et løfte om en tung ministerpost efter folketingsvalget.

Politik

Mens vi venter på Minkkommissionens rapport.

Der er nedslagspunkter, der kunne pege på Mette Frederiksen som medansvarlig i betydelig grad. Men – de tre røde partier SF, Enhedslisten og Radikale vil nok holde hånden under statsministeren. En flertalsregering kan jo skimtes i det fjerne – efter et folketingsvalg….

Politik

Demokratiet på støtten

Hvis man vil have noget ud af tilværelsen i dagens Danmark, gælder det om at blive anerkendt som en del af en ’svag gruppe’, der har krav på offentlig støtte.

Politik

Det ser sort ud for Blå blok

Hvis ikke Minkkommissionen kommer med noget, der effektivt kan rykke tæppet væk under Mette Frederiksen, er der en god chance for valg til efteråret. Regering samt støttepartier står stærkt.

Politik

Danmark får ikke mere en borgerlig regering…

Nej, vi får ikke mere en borgerlig regering, for der er ikke vælgere og politikere nok til i dette land at gennemføre en politik, der sikrer økonomisk vækst, national suverænitet, et troværdigt forsvar, maksimal frihed for den enkelt og minimal indflydelse for statsmagten

Se hvad vores læsere mener
[adning id="17957"]