Afsløring: Kommune har brugt 18 millioner skattekroner på hotelophold til coronasmittede

Foto: Claes Theilgaard/Indblik.dk

Bliver du smittet med corona, kan du få skatteyderbetalt isolationsophold på hotel. Maden er inkluderet, men du skal dog selv betale for parkering og tøjvask.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Under coronavirusudbruddet herhjemme har kommuner rundt omkring i landet tilbudt frivillige isolationsophold til borgere, som af den ene eller anden grund ikke kan isolere sig derhjemme.

Disse ophold finder sted på lokale hoteller og bliver betalt med skattekroner.

Opholdet inkluderer også tre daglige, skatteyderbetalte måltider.

Københavns Kommune har brugt 18 millioner skattekroner på isolationsophold

I Københavns Kommune er dette tilbud om frivilligt isolationsophold blevet brugt af 2.926 borgere fra begyndelsen af coronavirusepidemien til og med uge 24.

Det viser en aktindsigt fra det kommunale administrationskontor Københavns Ejendomme & Indkøb, som Indblik har modtaget. Det er dette kontor, som håndterer isolationsophold.

I alt har disse hotelophold kostet skatteyderne 17.893.139,35 millioner kroner, fremgår det af aktindsigten.

Det svarer til 6.115 kroner per isolationsophold, hvilket inkluderer både værelsesprisen og udgifter til forplejning på op til 350 kroner pr. dag.

Disse 4 hoteller har scoret kassen på isolationsophold

Af aktindsigten fremgår det endvidere, at især 4 københavnske hoteller har tjent godt på at facilitere de skatteyderbetalte isolationsophold.

Mens Crown Plaza kun har indkasseret 13.644,00 kroner, har A&O-hotellerne i Sydhavn og på Nørrebro tjent hhv. 800.065,60 og 615.199,20 kroner.

Samtidig har hotellet Park Inn tjent hele 2.057.094,08 kroner, mens Cab Inn og Copenhagen Star har tjent hhv. 3.974.899,80 og 4.874.146,00 kroner.

Hotel Maritime er det københavnske hotel, der har tjent klart bedst på isolationsordningen. Her har man nemlig indkasseret 5.558.090,67 skattekroner.

Aktindsigten, som Indblik har fået, vedrører kun frivillige isolationsophold og kun de direkte udgifter til de hoteller, som Københavns Kommune har samarbejdet med.

Altså er det administrative ressourcetræk i kommunen i forbindelse med faciliteringen af isolationsopholdene ikke inkluderet i opgørelsen.

Fik du læst?