Afsløring: Så meget tjener Jeppe Kofods nye spindoktor

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den kriseramte udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har ansat endnu en spindoktor. Nu kan Indblik via en aktindsigt afsløre, hvad han får i løn.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

I sidste uge ansatte udenrigsminister Jeppe Kofod endnu en særlig rådgiver, hvad der  i folkemunde kaldes en spindoktor.

Ansættelsen sker efter, at Jeppe Kofod endnu engang har været i modvind, denne gang grundet hans udskældte håndtering af evakueringen fra Afghanistan af lokale ansatte og andre med tilknytning til Danmark.

Den nye spindoktor hedder Lukas A. Lausen og begyndte i stillingen torsdag den 23. september.

Han skal arbejde sammen med Jeppe Kofods anden spindoktor, Ole Rydahl Svensson.

Lukas A. Lausen kommer fra en stilling som public affairs manager hos konsulenthuset Rud Pedersen, hvor han har haft fokus på dansk og europæisk politik. Han er uddannet bachelor i statskundskab og har en mastergrad i offentlig politik.

Lausen har tidligere arbejdet som politisk rådgiver og pressekonsulent for Jeppe Kofod, da han sad i Europa-Parlamentet.

– Jeg glæder mig til at genoptage samarbejde med Lukas Lausen og at få ham med på holdet, lød det sidste uge fra Jeppe Kofod i forbindelse med ansættelsen.

Læs mere her.

Indblik har søgt og modtaget en aktindsigt fra Udenrigsministeriet i Lukas A. Lausens lønforhold, der viser, at hans samlede årsløn i aktuelt niveau inkl. pension udgør 839.083 kroner.

Ligesom med alle andre ansatte i ministerierne – og i den offentlige sektor i øvrigt – er det skatteyderne, der betaler Lukas A. Lausens årsløn.

Udenrigsministeriet henviser desuden til Økonomistyrelsen, der oplyser, at spindoktorernes løn fastsættes med udgangspunkt i spindoktorens kvalifikationer og erhvervserfaring m.v. inden for intervallet 60 til 85 procent af den pågældende ministers vederlag.

Det er særligt i de tungere ministerier – Statsministeriet, Finansministeriet og Udenrigsministeriet – at lønnen til spindoktorerne når det høje niveau, som Lukas A. Lausens løn ligger på.

Økonomistyrelsen oplyser endvidere, at årslønnen for spindoktorer kan nå helt op på 1.338.000 kroner inkl. pension.

Jeppe Kofod er ikke den eneste minister med flere spindoktorer.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har ligeledes to spindoktorer. Sofie Findling Andersen og Nana Zarthine Christensen.

Finansminister Nicolai Wammen har også to spindoktorer.

[adning id="17957"]

Fik du læst?