Aftale på plads: Flertal vil hente børn hjem fra Syrien

Regeringen opretter taskforce for børn i Syrien
FOTO: DELIL SOULEIMAN/AFP/RITZAU SCANPIX

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Regeringen opretter en såkaldt taskforce, altså en arbejdsgruppe, som skal finde løsninger til at få børn med dansk tilknytning i syriske fangelejre til Danmark. Uden deres forældre.
Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.
Støttepartiet Enhedslisten kalder det en syltekrukke. Partiet er ikke med i den politiske forståelse, da man mener, at det ikke kan lade sig gøre at hjemtage børnene uden deres mødre.
I dag findes der allerede en myndighedsgruppe, som blandt andet ser på børnenes forhold i Syrien. Her sidder repræsentanter fra Udenrigsministeriet, Justitsministeriet, Forsvarsministeriet samt Udlændinge- og Integrationsministeriet.
Senest 15. maj skal den nye arbejdsgruppe komme med løsninger.
Mens Enhedslisten kalder den nye arbejdsgruppe for en syltekrukke, så er regeringens to andre støttepartier – SF og De Radikale – med i den politiske forståelse.
Netop de tre støttepartier presser regeringen gevaldigt for at hjemtage de i alt 19 børn med dansk tilknytning. Børnene er fordelt på seks mødre.
Fra blå blok er Venstre, De Konservative og Liberal Alliance med i den politiske forståelse.
Især udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er under pres i øjeblikket i sagen. Støttepartierne kritiserer Kofods håndtering af sagen, hvor en lang række vurderinger fra efterretningstjenesterne blandt andet er kommet frem i medierne, før Folketinget er blevet orienteret.
– Det er klart for enhver, at vi kommer fra forskellige udgangspunkter i den her sag. Men det, vi alle har til fælles, på tværs af standpunkter i forhold til forældrene er, at vi gerne vil hjælpe børnene.
– Dét fælles ønske er vi nu blevet enige om at udmønte i en række tiltag, der kan hjælpe børnene både på kort og længere sigt, siger Kofod i pressemeddelelsen.
/ritzau/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?