Alle rejser frarådes: Alligevel flyver Mette Frederiksen nu sydpå

Statsministeren rejser til Israel i jagt på en vaccinealliance
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Alle rejser i hele verden frarådes, men alligevel skal statsministeren nu på langfart.
Torsdag rejser statsminister Mette Frederiksen (S) til Israel.
Det sker, mens resten af danskerne frarådes at rejse ud af landet for at hindre smittespredning med COVID-19.
For nyligt skærpede Udenrigsministeriet rejsevedledningen for rejser til hele verden fra “orange” til “rød”. Det betyder, at alle rejser til hele verden frarådes for alle danskere. Foreløbigt gælder den skærpede rejsevedledning til den 5. april i år.
Alligevel rejser statsministeren altså sydpå til Israel. Her har hun en klar mission, fortæller hun.
Mette Frederiksen håber nemlig at lægge grundlaget for en vaccinealliance med Israel. Også Østrig er et land, som statsministeren ønsker at indgå alliuance med.
Det siger hun ifølge Ritzau mandag under et besøg i Helsingør for at overvære genåbning af butikker.
Her siger hun, at hun håber på et langsigtet samarbejde med de to lande, “hvor vi får lagt en langsigtet produktionsstrategi” for vacciner.
– Vi kan meget vel stå i en situation, hvor vi ikke alene skal vaccinere, men hvor vi skal revaccinere. Måske en gang om året. Hvem ved, om det bliver oftere, siger Mette Frederiksen ifølge Ritzau.
– Vi har ikke kun brug for at vaccinere den danske befolkning. Vi har behov for vacciner til hele Europa, vores nærområdet og sådan set også til et kontinent som Afrika.
– Derfor skal vi have vaccineproduktionen voldsomt i vejret. En af de samarbejdspartnere, jeg tror meget på, er Israel, som jo lige nu er førende, hvad angår vaccinationer.
Ifølge statsministeren “skriger” verden på en markant større produktion af vacciner.
– Lige nu er der meget fokus på vacciner her og nu. Men vi skal også sikre, at vi har vacciner nok om et år og to-tre-fem-ti år. Det ved vi ikke, siger hun.
Adspurgt af Ritzau hvordan samarbejdet med Israel og Østrig skal give den større produktion, svarer statsministeren:
– Jeg udelukker ingen idéer. Og jeg opfordrer alle til ikke at udelukke nogle gode idéer.
Selv om statsministeren ikke regner med at få vacciner med hjem fra Israel torsdag, melder hun sig klar til at købe overskydende vacciner fra andre lande.
Vil du tilbyde at købe Israels overskydende vacciner?
– Det har jeg allerede gjort, siger Mette Frederiksen.
– Alle lande, der har vacciner, som ikke kan bruge deres vacciner, enten fordi de ikke når at rulle, i takt med at vi gør, eller af andre årsager, der køber vi dem gerne.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?