Alternativet: Det er en menneskeret at få vegansk mad

Franciska Rosenkilde. PR-foto

Det er i strid med menneskerettighederne, når børn ikke kan få vegansk mad i daginstitutionerne.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Sådan lyder det fra Alternativets formand Franciska Rosenkilde.

Hun er også kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, og hun fortæller nu til B.T., at hun har kastet sig ind i kampen for veganske familier i København.

Ifølge Rosenkilde er det for svært at få serveret vegansk mad i de københavnske daginstitutioner. 

Dette skyldes, at institutionerne er pålagt at følge Fødevarestyrelsens råd. Styrelsen anbefaler, at børn i dagtilbud ikke bør få udelukkende vegansk kost, medmindre en kostplan udarbejdes af en klinisk diætist.

Men det kan ikke være rigtigt, at det skal så svært at få vegansk mad i daginstitutioner, mener Franciska Rosenkilde.

Hun mener faktisk, at veganere – som der ifølge hende er 10.000 af i København – skal beskyttes af samme bestemmelser i menneskerettighedserklæringerne, som f.eks. religiøse grupper.

– Ligesom man også tager hensyn til vegetarer og religion, så er veganere altså også beskyttet af menneskerettighedskonventionen. Som en livsoverbevisning på linje med de andre, siger hun til B.T.

Franciska Rosenkildes udmelding kommer på baggrund af en historie om en mor, som mente, at hendes barn blev forskelsbehandlet, fordi det ikke kunne få vegansk mad i vuggestuen.

Læs mere om det her.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?