Amerikanerne ser ikke klima som største problem

Gallup har spurgt amerikanerne, hvad de anser som det største problem. Ikke en eneste har svaret klima og klimaforandringer. Resultaterne flugter med en Pew-rapport fra sidste år.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Amerikanerne ser ikke klima som største problem

Gallup har spurgt amerikanerne, hvad de anser som det største problem. Ikke en eneste har svaret klima og klimaforandringer. Resultaterne flugter med en Pew-rapport fra sidste år.

Af Morten Okkels, mok@indblik.net

Noget kunne tyde på, at den almindelige amerikanske borger ikke deler mediernes og politikernes store interesse for klima og klimaændringer.

I meningsmåling har Gallup spurgt, hvad de anser som det største problem, USA står over for. Her i februar 2020 er de mest populære svar faldet ind i kategorierne ”regeringen og dårlig ledelse” (35%) samt immigration (19%).

Men ingen af de 1.000+ repræsentativt udvalgte amerikanere svarer ”klima” eller ”klimaændringer” til Gallups spørgsmål. Det kan være en faktor, at respondenterne ikke skulle vælge mellem kategorier, der blev læst højt, men aktivt nævne det største problem, som de ser det.

Det er den canadiske journalist Donna Laframboise, der har taget bestik af fraværet på sin blog.

”Der har aldrig været noget bevis for, at klimaforandringer er et topprioriteret område for de fleste amerikanere,” konkluderer hun.

Gallups tal er ikke de eneste, der peger i retning af, at den amerikanske borgers interesse for klima ikke stemmer overens med mediernes og politikernes intense fokus. Laframboise hæfter sig ved en undersøgelse fra Pew Research Center, hvor klimaet endte helt nede på 17.-pladsen, når amerikanerne skulle vælge de vigtigste fokusområder for Trump og Kongressen. Modsat Gallups undersøgelse måtte respondenterne her afgive flere svar.

Pew Researchs Centers tal understregede i øvrigt forskellen mellem demokratiske og republikanske borgere angående klima. En demokrat var tre gange mere tilbøjelig til at nævne klima som noget af det vigtige. Republikanere er mere bekymrede for økonomi, indvandring og terrorisme.

Se hele Pews undersøgelse her.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”4807″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”4770″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”4397″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?