Samfund

Samfund

Exit Jesus

Asger Aamund ser på 2000 års historie

Samfund

Påske

Påsken indeholder de mest dramatiske begivenheder i menneskehedens historie, fra glæde til sorg, fra optur til nedtur og op igen, fra venskab til forræderi, fra hengivenhed til brutalitet.

Samfund

Nu kan chefen tvinge dig til coronatest

Trods modstand fra fem partier har Folketinget lige stemt for, at arbejdsgivere skal have ret til at forlange coronatest af ansatte. Her er overblikket over de nye regler og vejen dertil.

Samfund

Læger: Mundbind har kun symbolsk virkning

18 erfarne læger mødtes 17. oktober foran USA’s højesteret for at protestere mod coronapolitik. Statsstøttede medier og sociale medier lyver for jer, og der er grund til vrede, siger de.

Samfund

Vigtigt nederlag for PFA i Højesteret

Højesteret fastslog, at PFA ikke kan sende et brev til en kunde med besked om, at forsikringsbetingelserne er radikalt ændret, og uden videre gå ud fra accept.

WHO giver e-cigaretter et forsigtigt nik

FN’s sundhedsorganisation har lavet en analyse af e-cigaretter. Og konkluderer, at hvis rygere skifter til de alternative produkter, så formindsker de formentlig deres sundhedsrisiko.

Samfund

Patientforeningen: Ældre skal behandles som biler

Vi ved godt, at den store investering i bilen, skal behandles nænsomt, så den kører godt og holder længere. Patientforeningen mener, at nogle tilsvarende principper kan bruges, når ældre flytter på plejehjem. Det er bare ikke altid, det sker.

Samfund

Professor truede kritiske studerende

Den voldsomme identitetspolitiske udvikling fortsætter på amerikanske universiteter. På college i Iowa blev studerende truet mod at fremsætte upolitisk korrekte synspunkter.

Samfund

Ulandsbistand ender i skattely

Store mængder udviklingsbistand er formentlig gået til magthavernes egne konti i skattely. Danske myndigheder mener at have styr på det.

Politik

Hvem peger Danmark på som den næste chef for WTO?

Danmark er ifølge Udenrigsministeriet en stærk støtte af WTO og et effektivt multilateralt handelssystem. Fra dansk side arbejder vi målrettet for fair handel og fælles handelsregler, som er til gavn for alle lande, ikke mindst de fattigste udviklingslande.

Samfund

Flere ønsker fri læring

Der er stigning i interessen for hjemmeundervisning, men hjemmeundervisere møder modstand fra kommunerne, siger formanden for foreningen Fri Læring.

Kammeradvokataftalen er gigantisk i branchen

Statens forbrug af advokater hos Kammeradvokaten stiger år for år og beløb sig sidste år til mere end 500 mio. kr. En ny analyse, der skal danne grundlag for en mulig regulering af statens priser hos advokatfirmaet, viser da også, at der ingen andre advokataftaler er, som kan matche størrelsen. 

Se hvad vores læsere mener
[adning id="17957"]