Amerikanske myndigheder: Nu er det OK at kysse – men kun hvis begge parter er vaccineret mod covid-19

Foto: Shutterstock

”Hvis begge parter er vaccineret og tager deres covid-19 forholdsregler, så er det sandsynligvis sikkert at dyrke samleje.”

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk 

Denne nyhed kunne sundhedsmyndighederne i den amerikanske delstat Oregon meddele befolkningen i et Facebookopslag.

I opslaget lemper myndighederne deres covid-19 anbefalinger vedrørende dating og mere intimt samvær såsom kys og samleje.

Og det er nye toner fra sundhedsmyndighederne, som i starten af epidemien havde endnu mere strikse anbefaler, når det gjaldt dating.

Eksempelvis anbefalede de befolkningen at dyrke telefonsex fremfor reelt fysisk samleje. Ifølge myndighederne var det en måde, hvorpå man kunne ”interagere socialt og seksuelt uden at dele kropsvæsker.”

Selvom anbefalingerne nu lempes, er det dog langt fra på tide at slå sig løs, må man forstå på Oregons sundhedsmyndigheder.

De understreger nemlig, at hvis folk planlægger at have mere intimt samvær, er det vigtigt, at de tager hensyn til faren ved, at ”covid-19 kan spredes ved tæt fysisk kontakt, som f.eks. når man kysser, har samleje, eller andre handlinger som sandsynligvis vil udveksle kropsvæsker.”

Ifølge Oregon Health Authority bør befolkningen derfor lade sig vaccinere og ikke mindst tage, hvad de kalder ”forholdsregler” under samlejet, hvis de absolut vil være fysisk intime.

Sundhedsmyndighederne ser dog helst, at man lader helt være med det. Det kommer til udtryk, da listen med de nye anbefalinger afrundes således:

– Du er din egen mest sikre seksuelle partner!

Den amerikanske delstat Oregon havde omkring 4,218 millioner indbyggere i år 2019. 

I skrivende stund har der været omkring 328.000 coronatilfælde i delstaten, mens 3.771 er døde med covid-19.

[adning id="17957"]

Fik du læst?