Analytiker: Det er en krigserklæring mod Mette Frederiksen

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

”Det sår tvivl om, hvorvidt regeringen overhovedet har flertal”, lyder det.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk

For nylig kunne man læse et interview i Berlingske, der omhandlede Radikale Venstres partileder, Sofie Carsten Nielsens utilfredshed, hvad angår regeringens økonomiske politik.

Partilederen mener, at der er behov for ændringer på det økonomiske område.

Hun foreslår selv en ny skattereform, der blandt andet skal sænke skatten og beskære boligejernes rentefradrag.

Med reformen er hun også villig til at kigge på en afskaffelse af efterløn og en ændring i SU.

Krigserklæring til regeringen

Berlingske politiske analytiker, Bent Winther, understreger klart, at disse forslag er en direkte “krigserklæring” mod regeringen.

– Sofie Carsten Nielsen præsenterer i interviewet alt det, regeringen har lagt i graven: skattelettelser, højere pensionsalder, barbering af rentefradrag, SU-reform, afskaffelse af efterløn.

– Det sår tvivl om, hvorvidt regeringen overhovedet har flertal for sin økonomiske politik, siger han og fortsætter:

– Det radikale udspil er en krigserklæring over for Mette Frederiksen og den reformproces, hun har lagt til rette. De Radikale synes, at det går alt for langsomt, og at fokus er på alt muligt andet end at øge arbejdsudbuddet og gøre dansk økonomi mere holdbar.

Bent Winther mener, at der er muligheder for, at De Radikale i samarbejde med blå blok kan “skabe alternative flertal i den økonomiske politik”.

– Partiet er i opposition til den regering, som den har bragt til magten, både når det gælder værdipolitikken og den økonomiske politik.

– De Radikale gik forrest med trusler mod regeringen om at få de danske børn hjem fra Syrien. Nu udvider de angrebsflankerne betydeligt, afrunder han.

[adning id="17957"]

Fik du læst?