Bæredygtigt Landbrug vil stoppe aflivninger af mink

Nordjysk minkfarm har stævnet staten for at få standset systematisk udryddelse – sagsanlægget bakkes op af Bæredygtigt Landbrug. 

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bæredygtigt Landbrug vil stoppe aflivninger af mink

Nordjysk minkfarm har stævnet staten for at få standset ”systematisk udryddelse” og får opbakning af Bæredygtigt Landbrug. 
Af Morten Okkels, mok@indblik.net
Bæredygtigt Landbrug støtter nordjysk minkfarm, der lægger sag an mod staten efter beslutningen om at slå alle danske mink ned.
Sønder Eng Mink P/S fra Brønderslev har sagsøgt staten med en påstand om, at Miljø- og Fødevareministeriets beslutning samt tilhørende påbud om systematiske minkaflivninger er ugyldige. Dén stævning bakker Bæredygtigt Landbrug fuldt og helt op om, skriver organisationen i en pressemeddelelse.
”Hvad regeringen har sat i gang, er langt ud over, hvad epidemi-reglerne kan bære. Denne retssag kan ikke fremmes nok,” siger Bæredygtigt Landbrugs chefjurist, Nikolaj Schulz.
BL’s formand Flemming Fuglede Jørgensen understreger, at Bæredygtigt Landbrug allerede fredag på vegne af en gruppe minkavlere lancerede en 10 punkts-plan for at sikre både folkesundheden samt minkbranchens overlevelse. Han finder grundlaget løst og derfor beslutningen uacceptabel.
”Det foregår ovenikøbet på en måde, hvor minkavlerne møder statens militære magt lige udenfor hoveddøren, hvor der tydeligvis finder dyremishandling sted – og hvor man risikerer at øge smittefaren ved at have døde dyr liggende udover gårdspladser, motorveje og så videre. Vi har fuld tillid til, at WHO har løsninger på europæisk plan – og indtil det sker, bør aflivningerne herhjemme sættes på pause,” siger Flemming Fuglede Jørgensen.
Miljø- og fødevareminister Mogens Jensen (S) bekræftede mandag, at regeringen ikke har hjemmel i lovgivningen til at tvinge minkavlerne til at slagte dyrene. Men minkavlernes formand, Tage Pedersen, opfordrer sine medlemmer til at fortsætte med processen, der planmæssigt vil udrydde mink som erhvervsgren i Danmark.
”Minkavlere landet over har fundet sig i en helt vanvittig behandling og usikker håndtering gennem den seneste måneds tid, og så kommer det her nu oveni. Hvad kan man snart regne med, er der slet ikke styr på noget som helst? Jeg opfordrer avlerne til, at man fortsætter aflivningen. Det vil i sidste ende alligevel resultere i en lukning af hele erhvervet,” siger Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere, Kopenhagen Fur.
Det sker i en meddelelse på Danske Minkavleres hjemmeside med de sigende ord ’Hvad fanden sker der’?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2799″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”4057″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”4894″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?