”Barnligt”: Mette Frederiksen vil ikke svare på kritiske spørgsmål i folketingssalen

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I stedet beskylder hun en kritisk partileder for at bedrive ”fake news”.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk

Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh, kritiserer i et Facebookopslag statsminister Mette Frederiksens (S) håndtering af kritiske spørgsmål.

– I dag i spørgetimen blev statsministeren spurgt, om hun vil fjerne alle restriktioner, når alle danskerne er vaccinerede.

Svaret var ordret: “at der vil være behov for så få restriktioner som muligt” til den tid, skriver Alex Vanopslagh.

Herefter skriver han, at der altså stadig vil være restriktioner, “men det vil være ganske, ganske få restriktioner må vi forstå”.

– Jeg spurgte derfor statsministeren HVILKE restriktioner, som hun ser for sig, når alle danskere er vaccinerede. Og hvornår vi kan forvente at alle restriktioner er ophævet, fortsætter han og tilføjer:

– Hvortil hun anklagede mig for “fake news”, og påstod at hun “ikke har sagt noget som helst om”, at der “vil være restriktioner når alle danskere er vaccinerede”.

Alex Vanopslagh fortsætter med at sige, at “det er en barnlig måde at argumentere på”, da han mener det i virkeligheden er “statsministeren, som egentlig siger noget, der er forkert”.

– Jeg har aldrig sagt, at jeg vil have restriktioner, som ikke er nødvendige, er statsministerens forsvar.

Men det er ifølge Alex Vanopslagh “elastik i metermål”, da problemet er, “at statsministeren har et helt andet syn på hvor store bånd på danskerne, der er “nødvendige”, og i hvor lang tid de er nødvendige.

– Jeg kommer til at blive ved med at udfordre statsministeren og kæmpe kampen på Christiansborg, indtil alle restriktioner er ophævet, skriver Alex Vanopslagh og afslutter opslaget:

– Der er nødt til at være proportionalitet og sund fornuft i tingene!

Mette Frederiksen har tidligere skabt bekymring, da hun ikke ville garantere, at restriktionerne blev fjernet igen.

Læs mere om det her.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?